Életmód

A legolcsóbb diéta: igyál vizet, és fogyj!

Ha a fogyókúrázók a napi három főétkezés előtt megisznak két pohár vizet, akkor egy hét alatt átlagosan 2,3 kilogramm súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg könnyedén.

A legolcsóbb diéta: Igyál vizet és fogyj!A három hónapos kísérlet végén azok, akik rendszeresen ittak vizet a napi étkezések előtt, nagyjából 7 kilogrammot fogytak, azok pedig, akik csak a kalóriaszegény étrendet követték, mindössze 5 kilogramm feleslegtől váltak meg. A titok nyitja az lehet, hogy azok a középkorú, illetve idősebb emberek, akik a főétkezések előtt megisznak két pohár vizet, nagyjából 75-90 kalóriával esznek kevesebbet. A kutatók ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy míg a vízivás valóban a teltség érzetét kelti a gyomorban, és nulla kalóriabevitelt jelent, addig túlzott fogyasztása komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

Brenda Davy, a tanulmány vezető szerzője szerint a vízivás azért bizonyul ilyen hatásos módszernek, mert kalóriamentes, és jól megtölti az ember gyomrát. „Az embereknek sokkal több vizet és jóval kevesebb cukrozott, magas kalóriatartalmú folyadékot kellene inniuk. Ez rendkívül egyszerű módja a súlyproblémák kezelésének” – tette hozzá.

A szakemberek szerint a diétás, illetve az édesítőszerrel készült italok szintén segíthetnek a kalóriabevitel csökkentésében és a fogyásban. Davy ugyanakkor mindenkit óv a cukrozott, szénsavas üdítőktől, amelyekben dobozonként mintegy tíz teáskanálnyi cukor található.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top