Életmód

Kényeztesd magad otthon! Luxuskezelések a fürdőszobában

A szépségszalonokban ma már számos kényeztetés közül választhatsz, legyen szó arc- vagy testkezelésről. Jó részüket azonban otthon is meg tudod csinálni. Íme néhány luxuskezelés otthonra.

A szépség néha nem pénz kérdése. Azon túl, hogy elhagyod a káros szenvedélyeket – dohányzás, alkohol, éjszakázás, és még sorolhatnánk –, iktass be néha egy-egy szépítőkezelést, amihez nem is kell messzire menned: irány a fürdőszoba!

Arc- és testradír avokádóból
Hozzávalók: 3-4 avokádómag, 3 dl tej, joghurt vagy víz.
Az avokádó magjait pár napig szárítanod kell, majd egy kávédarálóba téve őröld porrá őket. Ehhez add hozzá a joghurtot, tejet vagy vizet, majd az így kapott masszát körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrre. Hagyd a testeden 10 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.
Eredmény: tiszta, friss, üde bőr, a hatást hidratálókrémmel fokozhatod.

Kényeztesd magad otthon! Luxuskezelések a fürdőszobábanÉdes, fahéjas csokoládéfürdő
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl natúr szójatej, 2 kupaknyi illatmentes habfürdő, késhegynyi fahéj.
Reszeld le az étcsokoládét. A szójatejet melegítsd fel a tűzhelyen, majd add hozzá a reszelt csokit és a fahéjat – hagyd benne elolvadni. A fürdővízbe tedd bele az illatmentes habfürdőt, majd amikor már kihűlt, a fahéjas-csokis szójatejet. Élvezd a fürdést 20 percen keresztül, de ne vidd túlzásba.
Eredmény: puha, selymes, hidratált bőr.

Epres, olívaolajos arctisztító
Hozzávalók: 1 szem nagyobb érett eper, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál tejföl.
Az epret nyomkodd szét, majd a többi hozzávalóval készíts pépes állagú anyagot. Vidd fel az arcodra, de a szem környékét hagyd ki. 20 percig hagyd rajta, majd langyos vizes szivaccsal töröld le.
Eredmény: puha, üde, selymes arcbőr.

Mandulaolajos ajakápolás
Hozzávalók: 8 evőkanál mandulaolaj, 1 kapszula E-vitamin, 1 evőkanál méz, 5 csepp citromolaj és 2 evőkanál méhviasz.
A méhviaszt melegítsd fel, és keverd össze a langyos mandulaolajjal, majd a szétmorzsolt vitaminkapszulát keverd hozzá. Csepegtesd bele a citromolajat, add hozzá a mézet, majd az egészet alaposan keverd össze. Tedd egy tégelybe, zárd le, majd hagyd állni.
Eredmény: puha, finom, hidratált ajkak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top