Életmód

Fogszabályzóval is nyugodtan mosolyoghatsz

Forradalmi újdonsággal rukkolt elő egy német cég: olyan fogszabályzót terveztek, amely nemcsak egyénre szabott, de nem is látszik.

A legszembeszökőbb tulajdonsága, hogy a mindennapi élethelyzetekben gyakorlatilag láthatatlan, mivel a fogak belső, nyelv felőli oldalán rögzül. Senki semmilyen hétköznapi élethelyzetben nem látja, hogy a páciens fogszabályozót visel.

Másodsorban teljesen egyéni és személyre szabott, más fogszabályzókkal ellentétben nem dolgozik előre gyártott sablonelemekből. Az egyes fogakon rögzülő brackettek (tappancsok) a legmodernebb, háromdimenziós eszközökkel, speciálisan az egyes páciensek fogaihoz készülnek, 18 karátos, nagy tisztaságú aranyból, kizárólag Németországban.

Láthatatlan fogszabályzó

 

A tervezésben egy háromdimenziós rendszer segíti az orvos munkáját, a gyártás pedig szintén számítógéppel vezérelt eszközökön folyik, ami lehetővé teszi, hogy az elkészült fogszabályzó a legapróbb, század-milliméteres részletekig kövesse a páciens fogainak felszínét. Ennek köszönhetően a fogszabályozó készülék alig emelkedik ki a fogsor belső felszínéből. Emiatt egy egészen rövid, néhány napos megszokási periódus után sem a beszédben, sem az evésben nem zavar, és segítségével bármilyen rendellenesség korrigálható.

A dolog szépséghibája mindössze az ára: 1,5 millió forint – ami részletekben is fizethető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top