Életmód

9 étel, amely felpörgeti az anyagcserét

Ezekkel a "diétabarát" ételekkel és italokkal gyorsabban fogod égetni a kalóriákat. Tedd ki a listát a hűtőre, hogy hamarabb beleférj a kedvenc farmeredbe!

Ha mindent megteszel a fogyásért, mégsem sikerül leadni a felesleget, lehet, hogy érdemes bevetni az anyagcsere-gyorsító szuperételeket. Megmutatjuk a 9 legjobbat!

  1. 9 étel, amely felpörgeti az anyagcserétVíz. Német kutatók vizsgálata szerint körülbelül fél liter víz elfogyasztása után mintegy 30 százalékkal felgyorsult a kísérletben részt vevők anyagcseréje. Ráadásul a víz elnyomja az étvágyat, méregtelenít, és ha eleget iszol, az a veszély sem fenyeget, hogy eszel, pedig valójában szomjas vagy.
  2. Zöld tea. Ez az ital bizonyítottan felpörgeti az anyagcserét, javítja a hangulatodat, ráadásul a ráktól és a szívbetegségektől is véd.
  3. Grépfrút. A C-vitaminban is rendkívül gazdag gyümölcs egyedülálló vegyületei képesek csökkenteni az inzulinszintet, így mérsékelni az éhséget. Egyes gyógyszerek hatását azonban a kísérletek szerint befolyásolhatja, így aki gyógyszert szed, mindenképp beszéljen az orvosával, mielőtt belevetné magát a grépfrútdiétába.
  4. Alma és körte. Az alacsony kalóriatartalmú, ám rostokban rendkívül gazdag gyümölcs teltségérzettel ajándékoz meg, miközben egyenletesen tartja a vércukorszintedet.
  5. Brokkoli. Egyre több kutatás eredményei igazolják, hogy a kalcium segíthet a fogyásban. A brokkoliban nemcsak ebből az ásványi anyagból van rengeteg, hanem C-vitaminból is, amely a kalcium felszívódását segíti. Ráadásul vitaminjai és ásványi anyagai egy sor betegségtől képesek megvédeni.
    9 étel, amely felpörgeti az anyagcserét
  6. Joghurt. A zsírszegény tejtermékek szintén a kalciumtartalmuk miatt támogatják a fogyást. Egyetlen doboz sovány joghurtban 450 mg van ebből az ásványból, és 12 g fehérje is rejtőzik benne – és akkor az emésztőrendszer egészségét védő baktériumokról még nem is beszéltünk!
  7. Pulykahús. A zsírszegény fehérjeforrások szintén anyagcsere-gyorsító hatásukról ismertek, miközben segítik az izomszövet felépítését. Nem véletlen, hogy a testépítők egyik kedvenc étele a szinte teljesen zsírtalan pulykamell.
  8. Zabpehely. A legjobb, ha nem az instant verziót választjuk belőle, hanem a teljes pelyhet, amely tele van koleszterincsökkentő, telítő hatású rostokkal, és amely hosszú időre ellát energiával.
  9. Csípős paprika. A paprika csípős ízét adó kapszaicin az egész szervezetet felpörgeti, ettől pedig egy időre a zsírégetés is beindul, vagyis elő a fűszerekkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top