Életmód

“Csak átveszem és megeszem?!”

Eredetileg úgy volt, hogy dietetikusként Zsuzsa kérdezi ki Falusi Mariannt az étkezési szokásaitól kezdve a kedvenc ételéig sok mindenről, de arra nem számított, hogy pillanatok alatt egy olyan beszélgetés közepén találja magát, amiben ő az interjúalany. Hiába: Mariann nemcsak előadóművészként profi, hanem műsorvezető-riporterként is.
„Csak átveszem és megeszem?!

 

Falusi Mariann: Az az igazság, hogy nekem azért is óriási segítség a Zsírégető Klub, mert annyi fontosabb dolgom van, mint azzal foglalkozni, hogy mikor mit egyek, mi „fér bele” és mikor, hogy ha ezt mind kitalálja helyettem az ABC Fogyókúra Rendszer, az már szuper! Tényleg semmi dolgom, azon kívül, hogy reggel átveszem, és háromóránként megeszem?

Wollák Zsuzsa: Semmit nem kell kitalálnod. És folyamatos kapcsolatban tudunk lenni, bármikor bármit kérdezhetsz, segítséget kérhetsz, itt vagyunk. Számos adatunk van arról több hónapon át figyelve, hogy akik igénybe vették a személyes segítségünket, igényelték a folyamatos odafigyelést, nem akartak „magányos harcosokként” lefogyni, azoknál sokkal intenzívebb volt a folyamat. Az ember lelke „ott van” a testén. Az evés mindig pozitív, megnyugtató dolog az ember életében. Ráadásul a te életedben folyamatos a kísértés, a megbeszélés egy étteremben vagy cukiban, a kínálás, mert mindenki úgy gondolja, hogy a művésznőt etetni kell – ha ott van veled a „saját” ennivalód minden helyzetben, bizonyára könnyebb lesz ahhoz tartani magad, és a kínálások elhárítása sem jár majd nagy sértődésekkel. 

„Csak átveszem és megeszem?!

 

F.M.: Szerencsére nem vagyok édesszájú, a szénhidrátfüggőségem nem csokiról, sütiről szól. Ha éjszaka utazunk például, és kell valami ébresztő, én nem kávézom vagy csokizom a benzinkúti büfében, hanem eszem egy szendvicset. Ilyen esetekre is kitaláltatok valami megoldást?

W.ZS.:  Amióta van nekünk az ilyen és hasonló esetekre kifejlesztett Zsírégető Lisztünk, aminek rendkívül alacsony a felszívódó szénhidráttartalma, azóta ez is megoldódott. Ha veled van a kis dobozkád a fokhagymás Zsírégető chipsel, vagy a szezámmagos Zsírégető sós rudacskával, máris felkészült vagy, nem kerülsz „válságba”, hogy akkor most mi legyen.

„Csak átveszem és megeszem?!

 

F.M.: Biztosan lesz olyan, amikor nagyon szeretnék örülni egy szelet pizzának vagy egy palacsintának. Akkor mit csinálok? Felhívlak, hogy Zsuzsa, beszéljük meg, és lebeszélsz?

W.ZS.: Szó sincs róla! Felhívsz, és elmondom, hogy fegyelmezett ember vagy, kérlek holnapig „napold el” a palacsintarohamodat, mert a másnapi menüdben éppen szénhidrátok lesznek bőségben. Az ABC Fogyókúra Rendszer egyik alapja a tápanyag-szétválasztás. De ilyen esetekre találtuk ki a kölesgolyót vagy a fahéjas málnalét. Ezekből napi egyet büntetlenül elnassolhatsz, és gondoskodunk róla, hogy mindig legyen kéznél ilyen „rohamelhárító”. Mi megteremtjük a hátteret, te pedig megteremted a lehetőséget a fogyásodhoz.

„Csak átveszem és megeszem?!

 

FM.: Mi van akkor, ha valameddig eljutok, és ott a dilemma, hogy ezt most, hogy tartom meg?

„Csak átveszem és megeszem?!W.ZS.: Ilyen nincsen, mert a rendszer úgy épül fel, hogy van átmeneti időszak, ami a súlymegtartás időszaka. Mire eléred a célsúlyodat, átalakul az evés reflexe az agyadban, a testedben.

Mivel rendszeresen eszel végig a fogyókúra ideje alatt, átprogramozódik a korábbi rossz beidegződés. Amire ilyenkor oda kell figyelni, az, hogy ne jöjjön elő a régi beidegződés. Ebben segít, hogy kéznél van a dobozkád, csak akkor már a súlytartó étrend ételei lesznek benne.

 

F.M.: Te mindig ennyi kiló voltál? A dietetikus sose éhes?

W.Zs.: Én 23 kilót fogytam az ABC Fogyókúra Rendszer étrendjeivel és a fogyókúrát jócskán segítő italainkkal, amiket természetesen Te is minden nap megkapsz az ételekkel együtt. Ezáltal talán hitelesebben tudom elmondani a fogyókúrázónak, hogy tudom, min megy keresztül, én is átéltem, megtapasztaltam ezt a folyamatot, mint egy olyan ember, aki világéletében negyven kiló volt vasággyal együtt. És, ha nekem sikerült, neki is fog. És neked is sikerülni fog, Mariann!

 További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top