Életmód

Maró érzés a torokban? Savas szájíz? Gyomorégés? Émelygés?

Ki ne találkozott volna ezekkel a tünetekkel? De mit is jelentenek ezek a tünetek? Sokan hallottuk már, hogy "biztosan refluxod van." Mi is az a reflux?

Maró érzés a torokban? Savas szájíz? Gyomorégés? Émelygés?
A reflux nem más, mint a savas gyomortartalom visszaáramlása a nyelőcsőbe, illetve azon keresztül a garatba, a szájüregbe. A gyógyszeres kezelés egyik csoportját a gyógyszertárakban eddig vény nélkül kapható ún. savközömbösítők (antacidumok) alkotják.

Ezek a gyógyszerek a savtermelést nem befolyásolják, a sav pH- ját emelik, ezáltal csupán átmenetileg, rövid ideig csökkentik a panaszokat. Jellemzően napi többszöri alkalommal szükséges a szedésük.

De van már megoldás! Elég a gyógyszerkapkodásból! A legkorszerűbb készítmények, az ún. proton- pumpa gátlók, melyek a savtermelés kulcsát bénítják, ezáltal tartósan fejtik ki hatásukat, szüntetik meg a tüneteket. Nagy előnyük, hogy naponta 1x szedve is képesek panaszmentességet biztosítani. Ebbe a gyógyszerkörbe tartozik a vény nélkül, csak gyógyszertárakban kapható Acida is.

Maró érzés a torokban? Savas szájíz? Gyomorégés? Émelygés?

Acida, a savtúltengés 1×1-e

Maró érzés a torokban? Savas szájíz? Gyomorégés? Émelygés?A készítmény a típusos refluxos tünetek jelentkezése esetén alkalomszerűen vagy huzamosabban, maximum 14 napig orvosi ellenőrzés nélkül is biztonságosan szedhető. Egyéb tünetek jelentkezése esetén, vagy amennyiben a tünetek 2 hét után is fennállnak orvosi vizsgálat javasolt.

A kockázatról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

További információk!

Vény nélkül kapható, 20 mg pantoprazol hatóanyag-tartalmú gyógyszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top