nlc.hu
Életmód
Apró trükkök diétához

Apró trükkök diétához

Már mindent kipróbáltál, hogy megszabadulj néhány kilótól? Tele a hócipőd a végeláthatatlan diétairányzatokkal? Pedig lehet egyszerűen is...

Kinek a pap, kinek a papné – mindenkinek más diéta jön be, de néhány trükk örök, ha ezeket beveted nem lesz szükséged az állandó fogyókúrára és megakadályozhatod a falási rohamokat is.

  1. Apró trükkök diétáhozMindig lassan egyél, rágd meg jól az ételt: az éhségközpont csak 20 perccel az étkezés után érzékeli a jóllakottságot! Miután megettél egy falatot, tarts öt másodpercnyi szünetet a következő bevétele előtt. Így “húzhatod” az időt.
  2. A gyomrod mindössze ökölnyi nagyságú, így az elfogyasztott adag se legyen két összezárt ökölnél nagyobb! Ha feleslegesen tágítod egyre többet kívánsz majd, később jelentkezik majd a teltség érzése.
  3. A sok koffeintől és koleszterintől éhesebb leszel! Ezért fogyassz kevesebb kávét, édességet, tojássárgáját és húst! A friss zöldség, gyümölcs, a csírák, a hal és a kalciummal teli joghurtsokkal egészségesebb és finom is.
  4. Aludd ki magad. Ha rendszeresen 7 óránál kevesebbet alszol, a szervezeted energia pótlékért kiált, amit te alvás helyett esetleg túlevéssel oldasz meg.
  5. Ha lelki megrázkódtatás ér (például a párod szakít veled), ne rohand le a hűtőt, inkább sportold ki magadból. A hűtőben egyébként is érdemes csak annyit és olyan dolgokat tartani, amit ha egyszerre eszel is meg,
    nem árt a kilóidnak.
  6. Kerüld a gyorséttermeket, és az otthoni főzésnél használ olívaolajat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top