Életmód

A torokpanaszokról, téli nyűgökről…

Nátha, rekedtség, torokkaparás, olyan apró bajok, melyekkel együtt élünk, elviseljük. A rekedtség hagyományos terápiája a "ne szólj szám", ami bizonyosan hatásos, de elég nehéz betartani. Leginkább akkor, ha a napi munka is igényli a hangunkat, a suttogó színész, vagy tanár nem nagyon boldogul, a harákoló recepciósról nem is beszélve.

A torokpanaszokról, téli nyűgökről...A nátháé az inhalálás, ami fertőtleníti a légutakat, a toroké a gargalizálás, ami ha sós vízzel történik, csökkenti a gyulladt sejtek duzzanatát és a fájdalmat. De mivel gyorsíthatjuk a gyógyulást, főleg olyan esetekben, amikor a fertőzés vírusos, vagy nem szívesen szedünk gyógyszert?

A hallgatáson, szipogáson és cukorkaszopogatáson kívül létezik hatékony, biztos gyógymód a téli bosszantó problémák kezelésére. A homeopátia használatához nem kell bioanyává vagy képzett homeopatává válni. Az a jó benne, hogy több szinten alkalmazható. Lehet náthára, influenzára, köhögésre , torokgyulladásra, rekedtségre előre összeállított homeopátiás szert kapni. A HOMEOGENE 9 a klasszikus fájós, hurutos torok szere, a HOMEOVOX a rekedt hanggal, gégére húzódó gyulladással járó bajt gyógyítja. A nátha CORYZALIA-val kezelhető. Ilyenkor nem kell egyéni tüneteken gondolkodni. A gyulladások, fertőzések mindig támogathatók a kasvirág (Echinacea) homeopátiás formájával.

Ha vannak jellemző tünetek, választhatunk ezeknek megfelelő szert is. Hogyan?

A homeopátia alaptételét, a hasonlót a hasonlóval szabályát a nátha és a hagyma kapcsolatával lehet legjobban bemutatni. Az otthoni hagymavágás közben tapasztalt könnyezés, orrfolyás egy náthatípus jellemzője is. Mivel gyógyítjuk? Allium cepa-val. Ami hagymából készül. A hagymatea a népi gyógyászat egyik fontos náthaellenes szere is.

Egy jégkockát szopogató, de duzzadt torkától nyelni sem tudó beteg torka a méhecskéből (apis) készült szertől gyógyul. Olyan a torok látványra is, mint egy csípés. Duzzadt, rózsaszín.

A torokpanaszokról, téli nyűgökről...

Ez csak két egyszerű példa, de mindenki megtalálhatja a megfelelő tüneti szerét.

Testünk leginkább egy finom számítógépre emlékeztet. Minden működése kölcsönhatásban és összhangban működik. Ha a rendszerben zavar keletkezik, ezt betegségtünetek formájában érzékeljük. És ahogy a számítógépet sem kalapáccsal javítjuk, testünknek is adjuk meg az esélyt, hogy a homeopátiás szerek információjával munkára serkentett immunrendszer végezze a gyógyítást, szelíden.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top