Életmód

Szex közben a jelenre koncentrálunk

Egy amerikai tanulmány szerint az ember ideje 50 százalékában szinte biztosan arról ábrándozik, hogy valahol máshol másvalamit csinál, és ez a folytonos elkalandozás boldogtalanná teszi az embereket.

A szakemberek 2250 emberrel „véletlenszerű időközönként léptek kapcsolatba, és arról kérdezték őket, hogy mennyire érzik boldognak magukat, mit csinálnak éppen, illetve hogy az aktuális tevékenységükön jár-e az agyuk vagy valami más kellemes, semleges, vagy épp kellemetlen dolgon”. Az eredmények azt mutatták, hogy a válaszadók az idejük 46,9 százalékában agyilag bizony jó messze kalandoztak attól, amivel éppen foglalkoztak. Az alanyok szex közben koncentráltak leginkább a jelenre.

Szex közben a jelenre koncentrálunkA legtöbben testmozgás vagy egy jó beszélgetés közben is kifejezetten boldognak érezték magukat. A legboldogtalanabb pillanatokért az otthoni számítógépezéssel, a pihenéssel és a munkával töltött időszakok bizonyultak. Összességében a szexen kívül minden más tevékenység során nem kevesebb, mint az idő 30 százalékát töltötték ábrándozással.

A válaszok elemzésekor a szakemberek arra a megállapításra jutottak, hogy „a résztvevőknek egy adott pillanatában érzett boldogsága mindössze 4,6 százalékban volt tulajdonítható annak a tevékenységnek, amit éppen végeztek, míg az ábrándozás körülbelül 10,8 százalékban volt felelős a boldogtalanság érzetéért”. A tanulmány szerint „az ábrándozás alapvetően az oka, nem pedig a következménye a boldogtalanságnak”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top