Életmód

Ezek lehetnek 2011 sztárdiétái

Ha a vonalainkról van szó, nagyon lelkesek tudunk lenni: kalóriákat számolunk, gyümölcsnapot tartunk, csodakapszulákat eszünk, és még számtalan ígéretes módszert bevetünk, aztán a vágyott álomsúlyt vagy elérjük, vagy nem.

Ezek lehetnek 2011 sztárdiétáiAz viszont (majdnem) biztos, hogy a fogyókúrázásról jövőre sem szokunk majd le. De vajon mit vetünk be a 2011-ben a makacs kilók ellen?

Ez volt 2010-ben

„Fogyni minél gyorsabban, minél kevesebb erőfeszítéssel.” Idén is ez volt a fogyókúrázók jelmondata, amit a diétaipar maximálisan ki is használt.
Az idei diétadivatban megtalálhatjuk a villámgyors fogyást ígérő fehérjeturmixokat, az ételek színére koncentráló szivárványdiétát, de a lúgosító-fogyasztó italcsodákat is – mondja Kovács-Nagy Eszter Anna dietetikus. – Ezenkívül felütötte fejét az ősember étrendjén alapuló paleolit diéta és az 50/50-es 2 napos ciklusokra épülő fogyimódszer, ami egy nap nassolást és egy nap szigorú diétát ír elő. Vagyis a fogyni vágyók 2010-ben sem a hosszú távú életmódváltás és mozgás mellett döntöttek, hanem a gyors sikerrel kecsegtető, de kétes eredményű divatos fogyókúrákat választották.

Ez várható 2011-ben

Szakértőnk szerint a jövő év is hasonló trendekre épül majd, hisz a kilókkal jövőre is felvesszük a harcot, minden bizonnyal továbbra is úgy, hogy ez minél kevesebb erőfeszítésünkbe kerüljön.

Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen diéták diktálhatják majd a fogyás tempóját 2011-ben!

Nassolóknak:

Pattogatottkukorica-diéta

A legújabb hollywoodi őrület: ha egy hétig kizárólag pattogatott kukoricán élsz, akár 5 kilónak is búcsút mondhatsz. Madonnának állítólag bejött: amikor klipforgatásai miatt különösen vigyáznia kellett a vonalaira, csak popcornt és ásványvizet tűrt meg a menüjében.

Ezek lehetnek 2011 sztárdiétái

Megvalósulási esély:
A sztárok által kipróbált fogyókúrák mindig népszerűek, ám legtöbbször tiszavirág-életűek. Mivel a töméntelen pattogatott kukorica fogyasztása csak egyoldalú tápanyagfelvételről gondoskodik, nem jósolunk nagy jövőt ennek a módszernek.

Étcsokidiéta

Megéheztél? Egyél étcsokit, és garantáltan nem jut eszedbe az evés még egy jó darabig! Dániában már hódít ez a fajta csokidiéta, ugyanis a legújabb kutatások szerint egy tábla étcsokoládé lényegesen tovább elveszi az étvágyat, mint ugyanannyi tejcsoki, ezért tökéletes alapanyaga a fogyókúrának.  

Ezek lehetnek 2011 sztárdiétái

Megvalósulási esély:
Nincs olyan fogyókúrázó, aki ne szeretné összekötni a kellemest a hasznossal! Ezért az étcsokidiéta biztosan hamar lelkes követőkre talál majd, ám az is valószínűsíthető, hogy elterjedésével a hashajtók piaca is megélénkül. Így lehet, hogy a diéta fénye előbb-utóbb megkopik.

Hiúaknak:

Perricone diéta

Az USA-ban hódító új sikerdiéta egyszerre szépíti a bőrt és apasztja a kilókat. Többek között Heidi Klum, Jennifer Lopez és Julia Roberts is erre esküszik. A módszer titka: nemet mondani a cukorra, viszont zöld utat adni a magas antioxidáns tartalmú ételeknek (friss zöldségek, gyümölcsök, halak) és a nagy mennyiségű ásványvízfogyasztásnak. Ezen ételek professzionális kombinációja az egészséges táplálkozást garantálva akadályozza meg az elhízást és még a szép bőrről is gondoskodik.

Ezek lehetnek 2011 sztárdiétái

Megvalósulási esély:
Kecsegtető ajánlat, hogy egyszerre szépre és karcsúra együk magunkat. De mivel az eredmény nem egyik napról a másikra jelentkezik, ezért kizárólag türelmeseknek ajánlott!

Lustáknak:

Gondolatdiéta

„Programozz karcsúságot! Mindig csak optimistán!” – szólnak a gondolatok erejét kiaknázó fogyókúrás módszer szlogenjei. A pozitív pszichológia elterjedésével a gondolatok áthangolása egyre nagyobb szerepet kap a fogyókúrákban is. A módszer lényege, hogy megfelelő mentális gyakorlatokkal és célzott gondolatokkal elvileg bármit, tehát a vágyott álomalakot is elérhetjük.

Ezek lehetnek 2011 sztárdiétái

Megvalósulási esély:
A lustábbak körében biztos nagyon kecsegtető megoldás, hogy egy-egy kalóriabomba elfogyasztása után csak elképzelik magukat karcsún és ölbe tett kézzel várják a változást. Rossz hír viszont, hogy a módszer önmagában nem elég: ha csakis ezzel próbálkozol, a kilóid továbbra is ragaszkodnak majd hozzád.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top