Életmód

11 dolog, amire emlékezni fogunk 2010-ből

Az idei év sem volt eseménytelen, sőt! Igyekeztünk összeszedni a legemlékezetesebb történéseket.

Geréb Ágnes
Semmi nem kavart női körökben akkora vitákat, mint Geréb Ágnes előzetes letartóztatásba helyezése. Gerébet 2007-ben eltiltották a szakmájától, úgyhogy remélhetőleg tisztában volt vele, hogy mit csinál. Az ilyen bátor embereknek inkább politikai szerepet kéne vállalnia, mint otthonszülésekben segédkeznie, mindazonáltal elképesztőnek és igazságtalannak tartjuk a bánásmódot, amiben az „otthonszülőpapnőt” részesítik.

Megasztár vs. X-Faktor
Szinte mindenki nézi, de aki nem, az is épp eleget tud róla. A Szíj Melinda-jelenséget lenyomták az ország torkán, mi pedig temperamentumtól és személyiségtől függően értetlenkedünk, dühöngünk, vagy éppen rajongunk, de egy biztos, a péntek és szombat estéknek reszeltek: ha mi nem is ülnénk a tévé előtt, a barátaink biztosan ezt teszik.

11 dolog, amire emlékezni fogunk 2010-ből

Az Eyjafjallajökull kitörése
Először csak annyit tudtunk, hogy nem lehet rendesen közlekedni Észak- és Nyugat-Európában egy izlandi vulkánkitörés miatt, utána pedig megtudtuk a bűnös hegy nevét is: Eyjafjallajökull. A vulkán pazar neve minden mást feledtetett velünk, csúnya vicceket gyártottunk az izlandiakról és nyelvükről, közben pedig pompásan szórakoztunk.

11 dolog, amire emlékezni fogunk 2010-ből

Wikileaks
Áll a bál az amerikai diplomáciai körökben. Lehet, hogy nem kellett volna a német kancellárnét „teflonnak” nevezni, illetve olyan emberekről magánvéleményeket alkotni, akiknek több atombombájuk van, mint nekik. Most már hiába üldözik Julian Assange-ot, aki időközben bekeményített, a botrány elkerülhetetlen, mi pedig félelemmel vegyes kíváncsisággal várjuk a végkifejletet.

Nagyszabású NASA-bejelentés
A NASA egy amerikai szervezet, és mint ilyen, hajlamos a túlzásra. „Az élet definíciója most kiterjedt” – adták ki nemrég közleményben. Innentől kezdve megindultak a hírügynökségek és arzén alapú életről kezdtek papolni. Ennek persze csupán egy része igaz.

11 dolog, amire emlékezni fogunk 2010-ből

Az élet továbbra is szén alapú, akár tetszik a NASA-nak, akár nem, hiszen az arzén csak a foszfort helyettesíti a Mono-tóban talált különleges baktériumban. Azért ez sem semmi: reméljük az arzénos baktérium megmarad az eredeti lakhelyén, és nekünk nem kell vele találkoznunk.

Facebook-robbanás itthon
2010 előtt jobbára csak az egyetemisták használták a Facebookot, az idősebbek maradtak az Iwiwnél. Idén, aki nincs fent a Facebookon, az már nem számít. Adatkezelési botrányok ide-oda: ott vagyunk, posztolunk, nézelődünk, és a sok szabadidővel rendelkezők aratnak-vetnek is, vagy egyéb gazdasági tevékenységeket végeznek.

11 dolog, amire emlékezni fogunk 2010-ből

A kilencvenes évek retró térnyerése
Sosem gondoltuk volna, hogy meg fogjuk élni, hogy ismét divatos legyen a favágóing, és most mégis bekövetkezett. Ez sajnos csak a kezdet volt, mert a favágóing visszatérésével egy időben feltűnt  Lady Gaga is, és vele együtt az Eurodance is. Éppen, hogy csak kihevertük Dj Bobót és most ez… nehéz időknek nézünk elébe.    

Vörös iszap
Devecser és Kolontár két olyan falu, aminek a nevét feltehetően csak a környéken élők ismerték, de idén októberben ez a két település is megkapta a maga tizenöt perc hírnevét – sajnos nem pozitív értelemben. Mi ugyan csak apróságokkal tudtunk segíteni, de azért elgondolkodtunk rajta, hogy mi lett volna, ha minket is személyesen érint a tragédia.

Fotó: bogArt
Fotó: bogArt

A dalai láma
Ismerünk olyan embereket, akik azt hiszik a dalai lámáról, hogy az egy állatfaj, de azért a többségünk tudja, hogy ő, kis túlzással a fél világ szellemi vezetője. Sokan mentünk el személyesen is megtekinteni őszentségét, és nem feltétlenül buddhista ájtatosságból: valahogy szimpatikusabb, mint a keresztény klérus bármelyik vezetője.

Foci-vb
Mi elsősorban azért emlékszünk a foci-vb-re, mert az időtartama alatt csak elvben volt pasink. Ebben az időszakban csináltuk meg mindazokat a dolgokat, amiket mindig megbeszélünk a barátnőinkkel, aztán sosem hajtunk végre. Szabadok voltunk, jól szórakoztunk és közben megelégeltük a kizárólagosan „női teret”, ami az egész város volt,  a kivetítőktől eltekintve.

11 dolog, amire emlékezni fogunk 2010-ből

Kovács Lázár lebuktatása
Olyan történetnek lehettünk szemtanúi, amelyben egy legalább buta, de az is lehet, hogy pszichés gondokkal is küzdő nő többszörösen beintett egy ismert szakácsnak úgy, hogy nemcsak a saját hírneve sérült az ízléstelen médiakampánya során, de exszeretőjének is alaposan megszorongatta a heréit. Az egész szerencsétlen bagázsból igazából csak a gyermeket sajnáljuk, akit sajnos pont úgy hívnak, mint egérhez igencsak hasonlító apját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top