Életmód

28 évesen legkönnyebb fogyni

Egy új kutatás szerint a 28 éves nőknek a legkönnyebb lefogyniuk, nekik van ugyanis a legtöbb idejük és akaraterejük. Ráadásul ez az a kor, amikor leginkább foglalkoztatja a nőket a súlyuk, ezért könnyebben összpontosítanak a kitűzött céljukra.

Velük szemben a harmincasok gyakran már túl elfoglaltak ahhoz, hogy a súlyukkal eleget törődjenek, a negyvenes és ötvenes éveikben járókat pedig már egyre kevésbé érdekli, hogy tökéletes testük legyen. A tanulmány kimutatta, hogy az elmúlt évben a nők általában kétszer próbálkoztak fogyókúrával vagy egészséges életmódra történő átállással, és átlagosan 130 fontnál is többet költöttek tornabérletre, fogyasztóklubokra vagy sporteszközökre. Ennek ellenére majdnem háromnegyedük bevallotta, hogy legalább egyszer sikertelen volt a próbálkozásuk.

28 évesen legkönnyebb fogyni

A legnagyobb motivációt a diétára az esküvők és a nyaralások jelentették, de sokak számára már önmagában az a tudat elég ösztönző volt, hogy hamarosan jobban fognak kinézni. Sue Beck, a kutatást folytató Lambrini Light munkatársa így nyilatkozott: „Most, hogy a nők egyre később házasodnak, sokan 28 évesen még egyedülállóak, randizgatnak és társadalmi életet élnek, ami megmagyarázza, miért érnek el olyan könnyen sikereket az egészséges táplálkozás és alakjuk megőrzése terén.”

A háromezer harminc év feletti nő megkérdezésével készült tanulmány alapján a megkérdezettek 64 százaléka tisztában van vele, hogy élete bizonyos szakaszában könnyebb volt számára a fogyókúra, amit sokan az akkor éppen igen erős akaraterejükkel magyaráztak. A negyvenes és ötvenes nők 38 százaléka bevallotta, hogy számára már nincs nagy jelentősége a jó alaknak. Beck szerint teljesen érthető, hogy minél idősebb egy nő, és minél régebb óta él stabil, boldog párkapcsolatban, annál inkább megbékél saját testével.

Forrás: Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top