Életmód

Páros magány?

Manapság egyre gyakoribb az a családkép, ahol a családfő napi 10-12 órát tölt távol családjától azért, hogy gyermekeinek és feleségének meg tudja adni mindazt, ami esetleg neki gyermekkorában nem adatott meg. Ez a legtöbb emberben kivívja a tiszteletet, hiszen sikerült elérnie célját, és talán sokakat önt el az irigység is. Joggal gondolhatják, hogy az anyagi biztonság nyugalmat ad, de bátran jelenthetjük ki, hogy ez csak félig igaz...

Hosszú üzleti utak, félnapos tárgyalások, a tervek teljesítése igen jól „jövedelmez” a stressznek is, és az sem véletlen, hogy a XXI. században már kialakult az úgynevezett menedzserbetegség. Kellemetlen, de minél jobban alkalmazkodni kell a helyzethez és törekedni arra, hogy jól vegyük az akadályokat. Nehezíti a dolgot, hogy a családtól távol kell megbirkózni minden teendővel, ami további problémákat állít fel, hiszen a sok munka időhiányhoz vezet, ami sajnos az egészség és a család rovására is mehet.

Páros magány?

 

És ott van a másik oldal. A magányos feleség, aki úgy érzi, hogy rá szakad minden teendő, ami a gyermeknevelést és a házimunkát illeti. Ezt az állapotot mindenki próbálja tolerálni, de egy idő után bizony elfáradhatunk, ami a házasságunk megromlása mellett az egészségünket is veszélyeztetheti. A veszteség igen nagy lehet, ezért is igyekezzünk megtalálni az arany középutat, és a stresszhelyzetekben – legyen az munkahelyi vagy családi probléma – ne görcsöljünk rá, hanem keressük a megoldást.

A mai rohanó és teljesítménykényszeres világban talán nem meglepő, ha egyre többen érezzük magukat kifacsarva. Mindenki hajt, hogy megteremtse saját maga és szerettei számára azt a miliőt, amit elképzelt magának az ember fia vagy lánya. De érdemes kicsit lassítani, mert az időhiány és stressz épp ott bosszulja meg magát, ahol nem szeretnénk.

Bizony feszült helyzetben sokszor alhasi fájdalmaink lehetnek, mivel ilyenkor izmaink begörcsölnek. Ilyenkor sokat segíthet, ha megtanulunk néhány relaxációs és légzéstechnikát. Ezeket a technikákat igen régóta alkalmazzák, mert ellazítja izmainkat, de időigényesek, így a fájdalomtól is lassabban szabadulhatunk meg általa. De a mai fejlett orvostudomány mellett esélye sincs a görcsöknek!

Páros magány?

A Buscopan® tabletta gyors, hatásos és célzott megoldást nyújthat a hasi szervek simaizomgörcseiben, ezzel csökkentve a  fájdalmat és a diszkomfortérzést.

Hatása kifejezetten a fájdalom kiváltó okára irányul: magára a görcsre. A görcsös izmok lazítása révén a Duboisia növényből előállított Buscopan® hatásosan enyhíti a hasi görcsöket, és ez által mérsékli a kísérő fájdalmat. Hatékonyan oldja a gyomor-, bélrendszeri, epe-, vesegörcsöt, valamint menstruációs görcsök esetén is megoldást nyújt.  Kétféle hatáserősségben elérhető, így a görcs erősségének megfelelően nyújt megoldást!

Tudj meg többet a Buscopanról!  


A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható hioszcin-butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

Páros magány?
 


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót

 

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

 

gyógyszerészét!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top