Életmód

Nem tilos az egészséges táplálkozás

Reggelire egy gyors kávé, tízóraira nem is gondolsz, ebédre szendvics valamelyik közeli büfében, uzsonna helyett megbeszélés, vacsorára pedig kieszed a hűtőt? Sajnos nem vagy egyedül a rendszertelen étkezéseddel. A karrier érdekében sokan feláldozzák az egészséges táplálkozást.

Nem tilos az egészséges táplálkozásA legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a szervezetünk tökéletes működéséhez rendszeresen és egészségesen kell táplálkozni. Mégis hajlamosak vagyunk arra, hogy háttérbe szorítsuk az egészségünket.

Manapság nem ritka, hogy a 8 órás munkaidő helyett 10–14 órát dolgozunk, hiszen a túlórázást szeretik a főnökök. Mi pedig mindenáron meg szeretnénk felelni az elvárásoknak. Akinek van munkája a gazdasági válság idején, az szeretné megőrizni, sőt ha lehet, szeretné, ha a karrierje még felfelé is ívelne.

Száz százalékon próbálunk teljesíteni, ezért sokan még az ebédszünetet is „megspóroljuk”, így a számítógép előtt gyorsan bekapunk pár falatot, vagy inkább későbbre, mondjuk, vacsorára halasztjuk az ebédünket.

A karrierépítéshez nemcsak a rossz táplálkozás, hanem a folyamatos stresszhelyzetek is hozzá tartoznak. Állandóan napra késznek kell lennünk, teljesítenünk kell a munkahelyünkön, otthon és az életünk minden területén. Folyamatosan figyelnünk kell a külsőnkre, fittnek és energikusnak kell látszanunk. Emellett elvárás, hogy legyünk tökéletes édesanyák, feleségek, és persze jó üzletasszonyok.

A rendszertelen étkezésnek és az állandó stressznek azonban előbb vagy utóbb elérkezik a böjtje is. Ha nem figyelünk oda az intő jelekre, akár komolyabb betegségekre is számíthatunk.

Tartsunk szem előtt néhány alapszabályt!

  • Mindig reggelizzünk!
  • Ebédre fogyasszunk főtt ételt!
  • Minden nap együnk zöldségeket, gyümölcsöket, akár uzsonnára, akár más főétkezés mellé!
  • Fogyasszunk legalább 1,5 l vizet naponta!
  • Próbáljunk meg időt szánni az étkezésre, és fogadjuk meg, hogy munka közben nem eszünk!
  • 2 kávénál ne fogyasszunk többet naponta!
  • Figyeljünk a rostbevitelre, mert a jó emésztéshez elengedhetetlen!
  • Lehetőség szerint kerüljük el a stresszhelyzeteket, vagy minimalizáljuk őket.

Ha mégis bekövetkezne a baj, mert nem sikerül időben változtatnunk az életmódunkon és görcsöl a gyomrunk, fáj a hasunk és rossz a közérzetünk, keressünk gyors és kíméletes megoldást a görcsökre.

Ilyen esetekben a közvetlen görcsoldás nyújthat hatékony és gyors segítséget.

Nem tilos az egészséges táplálkozás

 

A Buscopan® tabletta gyors, hatásos és célzott megoldást nyújthat a hasi szervek simaizomgörcseiben, ezzel csökkentve a fájdalmat és a diszkomfortérzést.

Hatása kifejezetten a fájdalom kiváltó okára irányul: magára a görcsre. A görcsös izmok lazítása révén a Duboisia növényből előállított Buscopan® hatásosan enyhíti a hasi görcsöket, és ezáltal mérsékli a kísérő fájdalmat. Hatékonyan oldja a gyomor-, bélrendszeri, epe-, vesegörcsöt, valamint menstruációs görcsök esetén is megoldást nyújt.  Kétféle hatáserősségben elérhető, így a görcs erősségének megfelelően nyújt megoldást!

 

Tudj meg többet a Buscopanról!

A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható hioszcin-butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

Nem tilos az egészséges táplálkozás

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót

 

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

 

gyógyszerészét!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top