Életmód

A nők azok, akik túl könnyen feladják a házasságot?

A nők szerint a férfiak nem tesznek eleget a kapcsolatukért, és egyre több negatívumot találnak párjukban. Az eldobott zoknik kupaca pedig idővel felülkerekedik a pozitívumokon.
A nők azok, akik túl könnyen feladják a házasságot? Másodszorra örökre: párok, akiknek jót tett a szünet

A párok boldogabbak házasságuk első 5 évében. A hétköznapok szürkeségében a nők tévesztik szem elől könnyebben a boldogságot, így ők azok, akik hirtelen felindulásból kezdeményezik a válásokat – derül ki egy 40 ezer főn végzett brit kutatásból.

A nők többsége egyszerűen úgy érzi, hogy a férje nem tesz eleget a kapcsolatukért. Listázzák erősségeiket és gyengeségeiket, és végül utóbbiból lesz több.

Végül a való élet sokkal bonyolultabb és kiderül, hogy a sikeres házasság titka nem abban keresendő, hogy ki végzi a házimunkát. Boldog gyermekeket felnevelni egy örömteli házasságban a legnagyobb és legszebb kihívás a női életben.

A nők azok, akik túl könnyen feladják a házasságot?

Az érme másik oldala, hogy a felszín alatt a férfiak is átélik a maguk frusztrációit. DNS-ük diktálja, hogy védjék családjukat és anyagilag is biztosítsák annak fennmaradását. Ezért a férfiak a munkájukon keresztül definiálják magukat. Ha munkafronton gondok vannak, elveszítik önbecsülésüket, ezért láthatjuk, hogy a válságban a korábbinál több férfi szenved depressziótól.

Magyarországon évente 24-25 ezer válás jut mintegy 45 ezer házasságkötésre. Ma alig több mint feleannyi házasság köttetik, mint az 1980-as években. Ezzel szemben a válások száma dinamikusan emelkedik, az utóbbi 3 évben például évi 5%-kal. A válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik. Ma minden tizedik felnőtt ember elvált a házastársától. Korábban 10–14 év után döntöttek válás mellett.  A rendszerváltás óta ez kitolódott 20 évre.

 

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top