

Az arcod árulkodik az egészségedről |
A tanulmányt kétéves kutatómunka előzte meg, amely során a kutatók a krumpli-, brokkoli- és paradicsomtermesztés különféle módjait tanulmányozták.
Anglia lakosságának nagyjából a harminc százaléka vásárol rendszeresen biotermékeket, amivel 1,84 milliárd fontnyi bevételt hoznak évente az országnak. Ugyanakkor egyre több család fog bele a biogazdálkodásba, és termeszt saját maga számára zöldségeket és gyümölcsöket. A kísérletek során a zöldségeket kétféle módon gondozták – egy részüket biomódon, más részüket vegyszerekkel kezelve –, és azt tapasztalták, hogy a mesterséges szerekkel kezeltek ugyanolyan szépek és finomak lettek, mint a biováltozatok. A későbbi vizsgálatok során ráadásul a vegyszerekkel kezelt brokkoliban és karalábéban több antioxidánst találtak, mint a biováltozatokban, továbbá a nem biokrumplinak a C-vitamin tartalma is magasabb volt. Emellett a paradicsomok közül is sokkal ízesebbnek és édesebbnek bizonyult a nem biováltozat.
Forrás: medipress