Életmód

5 perc felüdülés neked is jár a munkahelyeden

Tavaszi fáradtság, túlhajszoltság, kevésbé hatékony mindennapok - netán neked is ismerős? Vedd kezedbe az irányítást, és mondj nemet mindháromra. Csak öt percre lesz szükséged, és meglátod: frissnek és energikusnak érzed majd magad.

5 perc felüdülés neked is jár a munkahelyeden1. perc:

Állj fel az asztalodtól és sétálj oda a vízforralóhoz. Amíg az instant kávéhoz szükséges víz felforr, tárd ki az ablakot, és szippants mélyeket a friss tavaszi levegőbe. Nyújtózz, amilyen magasra csak tudsz.

 

2. perc:

Végy egy kanál NESCAFÉ Green blendet, tedd a bögrédbe, engedd rá a forró vizet és ízesítsd kedved szerint tejjel. Egy pillanatra gondolj bele, hogy ez most a te szabad öt perced, és engedj el minden feszültséget, rossz gondolatot, amíg megkevered a kávédat.

 

3. perc:

Lépj vissza az ablakhoz, és az első kortynál csak a kávézás élményére gondolj. Képzeld el magad elé azt a trópusi ültetvényt, ahol a zöld megannyi színében pompázik a táj, élvezd az aroma teljességét, s közben ne feledkezz meg arról, milyen jót teszel a szervezeteddel, hiszen természetes polifenolokat biztosítasz számára a zöld kávéddal.

 

4. perc:

Kortyolgatás közben tervezd meg, hogyan teszed vidámmá az estédet. Küldj egy gyors sms-t valamelyik barátodnak vagy a kedvesednek egy sornyi pozitív gondolattal, meglátod, nem csak ő, hanem te is kellemesebben fogod érezni magad.

5 perc felüdülés neked is jár a munkahelyeden

 

5. perc:

Szaladj be a mosdóba, hozd rendbe a sminkedet és mosolyogj magadra! Az a nő vagy, aki öt percre képes kizökkenni a munkából, megújulni tavaszi illatokkal, kávézás felemelő élményével és teli sok-sok jó gondolattal!

 


Tudtad-e?

A 2010-es „Nescafé Közérzet”[1] felmérés szerint minden második megkérdezett nem érzi magát kiegyensúlyozottnak a mindennapokban. Ennek hátterében szerepet játszhatnak a városi lét velejárói – a túlhajszoltság, a monotónia, a zsúfoltság, az állandó verseny, a szmog és a zaj -, amelyek hosszú távon károsan hatnak a szervezetünkre.

 

 


[1] A „NESCAFÉ Közérzet” felmérés alapját a Synovate Hungary piackutató által 2010

októberében végzett kérdőíves felmérés képezi, melyhez az online adatfelvételt a

MediaQ szolgáltatta. Az országos kutatás a 15-49 éves magyar internetezőkre

reprezentatív; összesen 1207 főt kérdeztek a civilizációs ártalmak hatásairól.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top