Életmód

Kávéval indulj harcba a tavaszi fáradtság ellen

Napsütés, rügyet bontó fák, kellemes lágy szellő. A legjobb pillanat, hogy a kezünkben a kávénkkal kiüljünk a teraszra, és megfeledkezzünk a tavaszi fáradtságról.

Bár egyre kellemesebb az idő, és egyre inkább felvillanyoz bennünket, hogy minél többet lehetünk a zöldülő természetben, ebben az időszakban sokszor mégis erőtlenebbnek, szétszórtabbnak érezzük magunkat. A tavaszi fáradtság ellen a klasszikus életmódbeli teendők – mint a kiegyensúlyozott étrend és a mozgásban gazdag mindennapok – mellett kávéval is tehetünk.

A kávéban lévő koffein természetes élénkítő hatása javítja a koncentrációs képességünket és a reakcióidőt. A gőzölgő kávé elkortyolgatása után hatékonyabban, lendületesebben haladunk a feladatainkkal, így akár a tavaszi nagytakarításon is könnyedebben és dinamikusabban túl leszünk. Tavasz közeledtével fittségünk, állóképességünk is egyre inkább fontossá válik. A rendszeres, fokozatos testmozgás a segítségünkre lehet ebben, hogy fittebbnek és erővel telinek érezzük magunkat. Ráadásul a tévhitekkel szemben a napi két-három csésze kávé a dietetikusok és az orvosok ajánlása szerint az egészséges étrend része lehet, és még a napi folyadékbevitelünkhöz is hozzájárul.

Kávéval indulj harcba a tavaszi fáradtság ellen

 

A természet tavaszi zöldbe borulásakor az újdonságokra is sokkal fogékonyabbak vagyunk, érdemes hát a megszokott kávénk mellett kipróbálni a pörköletlen és pörkölt kávé házasításából született kávét, a NESCAFÉ Green blendet. Ennek az instant kávénak a gazdag aromáját és ízélményét a 65% pörkölt kávé adja, a 35% zöld kávé pedig természetes polifenol tartalmat biztosít, mely egy növényi eredetű antioxidáns hatású anyag.

Tavaszi nagytakarítás előtt ahhoz, hogy lendületet kapj; a házimunka után pedig ahhoz, hogy a barátnőiddel vagy a pároddal fecsegj, akár egy villámgyorsan elkészülő instant kávé is jó ötlet lehet: íze és koffeintartalma is ugyanolyan, mintha a kotyogóson főzted volna!

 


Tudtad-e?

Az instant kávéból frappét is készíthetsz. Ez a hideg kávéital eredetileg Görögországból származik.

Jó társaság, frappé és napfény – mi kell más?

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top