nlc.hu
Életmód
Most kiderül, miért nyerő a zöld kávé

Most kiderül, miért nyerő a zöld kávé

Öt perc, ami csak a miénk, amikor a kedvenc kávénkat kortyoljuk. Legyen reggel, délben, vagy kora délután, a megszokott rituálé része a napunknak. De vajon kérdezted-e már a barátnődet a nagy titkok megbeszélése közepette, hogy feketét kérsz vagy most inkább zöldet?

Itt az ideje, hogy a tavaszi megújulás jegyében feltedd ezt a kérdést. A zöld kávé ugyanis igazi különlegesség. Amikor ebben az időszakban a sok friss zöldség és gyümölcs közül válogathatunk, rendre megjelenik bennünk az igény, hogy a tavasznak megfelelően új fogásokat találjunk ki, és ezekkel lepjük meg szeretteinket. De vajon gondoltál-e már arra, hogy a vasárnapi családi ebédet követően vagy éppen a szombati csajos délutánon a tavaszi finomságok között egy új kávét is üdvözölj az asztalon? A pörkölt és pörköletlen (zöld) kávé kombinációja a te választásod is lehet, hiszen az azonnal oldódó NESCAFÉ Green blend néhány másodperc alatt elkészül, és nemcsak finom aromája, hanem antioxidáns hatású, természetes polifenol tartalma miatt is a kedvenced lehet.

Most kiderül, miért nyerő a zöld kávé

 

Elég magad elé képzelned a trópusi kávétermesztő területeket, azokat a mesés, friss zöld színben pompázó helyeket, ahol a kávécserje virágzik és érleli termését, és máris ihletet kapsz az új zöld kávé bevonásához a tavaszi menübe.

Most kiderül, miért nyerő a zöld kávéA NESCAFÉ Green blend 65%-át adó kávébabokat pörkölik és őrlik, majd a 35%-nyi őrölt, pörköletlen zöld kávéval összekeverik. 100 fok feletti hőmérsékleten vízzel felforralják – szóval pont úgy készül, mint amikor a régi jó kotyogóson te otthon főzöd a kávét -, végül fagyasztva szárításos eljárás segítségével kivonják belőle a vizet. Az eredmény pedig az instant pörkölt és zöld kávé kombinációja egy üvegben, amihez csupán forró vizet kell adnod, és máris élvezheted!

Ideális választás lehet egy könnyű tavaszi ebéd után, vagy a délutáni gyümölcsös muffin falatozása mellé. A tökéletes ízélményt adó zöld kávé ráadásul még stílusában is illeszkedik a zöldséges, gyümölcsös fogásokhoz, hiszen csakúgy, mint a friss idénytermések, ez is természetes polifenolokat tartalmaz – szóval igen, a kávéd is megvédhet téged a káros szabadgyökökkel szemben.

Természetesen az instant kávét is kedved szerint variálhatod, készíthetsz belőle jó erős feketét vagy lágy tejeskávét, de egy teraszi csevegéshez talán a frappé illik leginkább, jéggel és némi tejszínnel a tetején…

 

Hogyan született az instant kávé?

Az 1930-as években a brazil kormány felkérte a Nestlé szakértőit, hogy olyan terméket fejlesszenek ki, amelyből pusztán víz hozzáadásával tökéletes kávé nyerhető. A legendás kávéguru, Max Morgenthaler azonnal munkához látott, és hosszú évek kutatása után már meg lehetett kóstolni az első instant kávét.

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top