Életmód

Sportmelltartókat teszteltünk

A futócipők tesztelésén már túl vagyunk, és mivel a sportmelltartó legalább annyira elengedhetetlen kellék, mint egy jó cipő, nekiláttunk, hogy megkeressük a legjobbakat. Ezeket találtuk!

Sportmelltartókat teszteltünkA melltartó: PUMA 2 in 1 felső

A mell: 85B
A sport, amihez próbáltuk: kerékpározás, aerobik
A sport, amihez ajánljuk: aerobik, kerékpározás, túrázás 

Bevallom, sosem gondoltam rá, hogy olyan felsőt kellene vennem, amiben eleve benne van a melltartó. Valamiért nekem ez két külön dolog. Azt gondoltam, hogy a melltartón így tudok állítani, de ha pólóban van eleve, akkor az nem állítható. Tévedés! Ennél jobb dolgot ki sem találhattak volna. A Puma dögös fekete felsője már önmagában is kényelmes, de a melltartórész finom puha pamutanyagból készült, egyáltalán nem dörzsöl, kényelmes és állítható kétoldalt, mellméret függvényében. Jól szellőzik, könnyű viselet, egyszerű szabás, V kivágással – mintha rajtam sem lenne. A melltartórész nagyon jól tart, bringázáshoz és tornához vettem fel először. A futásnál vettem még egyet alá, de ez nálam megszokott, nem szeretem, ha külön életet élnek. Viszont annyira beleszerettem, hogy most már otthon is, nemcsak sportoláshoz veszem fel. Mindenkinek ajánlom!

A melltartó: Adidas Climacool
Sportmelltartókat teszteltünkA mell: 85C, 85B
A sport, amihez próbáltuk: futás, Zumba, bringa
A sport, amihez ajánljuk: intenzív mozgásformák – futás, aerobik, kerékpározás, labdás sportok 

Én az állítható melltartókra esküszöm, az Adidas sportmelltartója azonban bebújós, így elsőre tartottam tőle. Nagyon kellemes, szellőző, könnyű anyagból készült, nincsenek zavaró varrások és pontosan illeszkedik. Meglepően jól tart, futáshoz és bringázáshoz vettem fel. Elsőre talán az egy kicsit meglepett, hogy lelapít – és mivel nekem egyébként sincsenek nagy melleim, így ezt azért először nehezményeztem. Ám a nagyobb mellűek ennek kimondottan örülhetnek. A legjobb tulajdonsága az, hogy észrevétlen. Nem vág be, nem szorít sehol, így teljesen olyan, mintha rajtam sem lenne. A hétköznapokon is hordok sportmelltartót, nemcsak sportoláshoz, így ezt is kipróbáltam, bejött. Fehérben és feketében kapható, előbbi egyáltalán nem látszik át, így fehér alá bármikor fel lehet venni, anélkül hogy attól kéne tartani, hogy látszik bármi is. Bár én nem tartozom ezek közé, de van olyan, aki felveszi póló nélkül is, mert inkább topra, mintsem melltartóra emlékeztet.

Sportmelltartókat teszteltünk Nagy cipőteszt sportos csajoknak

Az eddigi sportmelltartóim állítható pántúak és hátul kapcsosak voltak, ez viszont bebújós, amit kicsit nehezebb volt magamra venni. Meglepően széppé formálta a mellemet és dekoltázsomat, és egy kis zumbázás után is bátran mondhatom, hogy nagyon jól megtartotta, amit kell. Egyáltalán nem zavart mozgás közben, és végig biztosította a szellőzést, nem „ázott el”. Az alsó gumírozott rész igazán erős, én leginkább ettől tartottam, hogy talán kinyúlhat és akkor elveszíti a tartását. A speciálisan kialakított varrások se horzsoltak ki, belül puha és kényelmes. Aminek nagyon örültem, hogy formásabb, kisebb melleket varázsolt a sporttrikóm alá.

A melltartó: NIKE DRI-FIT
A mell: 75B
A sport, amihez próbáltuk: futás
A sport, amihez ajánljuk: intenzív mozgásformák – futás, aerobik, kerékpározás 

Sportmelltartókat teszteltünkA tesztelés során a megszokottnál egy számmal kisebb darab került hozzám. Tartottam is tőle, mert a tapasztalat az, hogy a rosszul megválasztott melltartó már a futás elején szorít, vág annyira, hogy az ember lánya az első útjába eső bokorban le akarja dobni magáról. Mi lesz, ha eleve egy kisebbet próbálok? 
Nos, felvéve nem sokban különbözik a többitől. És nem szorít!!! Előnyére válik, hogy kihagyták belőle a műanyag csatokat, állítható pántot és hagyományos hátul-kapcsot, amik egyesek szerint a sportos mellek legnagyobb ellenségei. A futás közbeni vetkőzéskényszer és a fullasztó érzés ebben a Nike-ban elmaradt.
Kellően vastag alsó gumírozása és puha anyaga, a váll- és a hátrész kidolgozása teszi kényelmessé akár hosszabb távon is ezt a melltartót. Futás alatt a melleket határozottan tartja, anyaga révén jól szellőzik, így nem izzadtam alá. Külön öröm, hogy rózsaszín, amit én kifejezetten szeretek, ha sportruházatról van szó. Egy fekete trikó alá felvéve egészen szexi.

Sportmelltartókat teszteltünkA melltartó: Puma 2 in 1 felső
A mell: 75B
A sport, amihez próbáltuk: futás
A sport, amihez ajánljuk: túrázás, bringázás, és akár hétköznapi viselet

Egy kicsit újra  hiszek abban, hogy létezik első látásra szerelem – legalábbis én képes voltam már akkor belezúgni ebbe a felsőbe, amikor az még csak a csomagolásából figyelt rám, szépen összehajtogatva. Az is igaz, hogy odavagyok a lila minden árnyalatáért, ráadásul az egyik futócipőmben van egy lila csík, amihez tökéletesen passzol ennek a felsőnek a lilája. Tehát ha pusztán az érzelmeimre hallgatok, ezt a felsőt szinte bárhol, bármikor szívesen hordom – mert mutatós és vagány.
A teszt után azonban rá kellett jönnöm, hogy a kettő az egyben megoldás még átlagos méretű melleimet sem tartja eléggé, hiába került belülre a kétoldalt bevarrt, állítható csat. A belső melltartó viszonylag szoros gumírozása sem volt elég meggyőző. Melleim a futás alatt nem voltak biztonságban.
Na jó, futáshoz nem lesz jó, oké. De például túrázni, evezni, alakformáló órákra, bringázáshoz megérdemeljük, nem? 


A melltartó: Bellinda

Sportmelltartókat teszteltünkA mell: 80C
A sport, amihez próbáltuk: bringázás 
A sport, amihez ajánljuk: bringa, túra és rohangálós hétköznapi viselet a szintetikus anyagoktól ódzkodóknak

Klasszikus darab, a hagyományos melltartókba épített pántok, csatok nélkül. Szerettem, mert jól tart, és mert fekete színe miatt nem kényes.  A bevonat nélküli, vastag és durva gumírozással viszont meggyűlt a bajom. Hosszú ideig viselve kicsit vág, levéve pedig nyomot hagy a bőrön. Mivel pamutból készült, a nedvességgel sem bánik túl jól: magába szívja, hogy aztán saját levünkben főjünk a sportolás alatt. Intenzívebb, hosszabb ideig végzett, izzasztó sporthoz inkább ne ezt válasszuk.

Sportmelltartókat teszteltünkA melltartó: NIKE Fit Dry
A mell: 85B
A sport, amihez próbáltuk: futás, bringázás
A sport, amihez ajánljuk: intenzív mozgásformák – futás, aerobik, kerékpározás, hétköznapi viselet   

Nem vagyok a csatos sportmelltartók híve, de minden viszolygásom elmúlt, amikor kipróbáltam ezt a NIKE melltartót. Nincs benne merevítés, a pántja erős, a csat pedig egyáltalán nem zavar. Szellőzik, és azt kell hogy mondjam, hogy a mellem nagyon szép benne, így hétköznap is bármikor fel tudom venni trikó alá. És ami a legjobb benne, hogy a mellem nem izzad be alá. Ez a melltartó meghozta a kedvemet ahhoz, hogy hétköznapi használatra is nyugodtan felvegyem a sportmelltartókat. 

Sportmelltartókat teszteltünk 11 sport, amit biztosan nem próbálunk ki

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top