Életmód

Baba-papa torna: Gyereküket használják súlyzónak a trendi apukák?

Tévedés azt hinni, hogy csak a kismamákat foglalkoztatja, hogyan nyerhetnék vissza a szülés előtti fittségüket. Az apukák legalább ennyire szeretnének újra formába lendülni, rájuk is gondolt nemrég egy természetgyógyász.

Babával edzenek az apukákEgy kisbaba érkezése számtalan új feladattal látja el a fiatal szülőket, így érthető, hogy nem egy kiadós futás hiányzik elsősorban az életükből. Joshua Levitt amerikai természetgyógyász ezért speciális baba-papa fitneszprogramot dolgozott ki saját tapasztalatai alapján. „A kicsi sokat sírdogált, és amikor a simogatás már nem használt, lefeküdtem vele a földre, és el kezdtem fel-le emelgetni. Ő egy idő után már nevetgélt, én pedig izomlázat éreztem a karomban.”

Levitt innentől kezdve számtalan gyakorlatot dolgozott ki a „Kukucs-felugrás” -tól kezdve egészen az „Altatódal-kitörésig”. Bár az egyelőre rejtély, hogyan lehet megnyugtatni vagy elaltatni egy kisbabát, miközben kitöréseket végzünk, náluk úgy tűnik, bevált.

Levitt ötleteit Bébisúlyzó címen megjelent könyvében gyűjtötte össze, amit nem csak az újra izmosodni vágyó apukáknak szán. Szerinte ugyanis ebben az egészben az edzettség csak másodlagos. Egyrészt a gyerekeknek így épül be a mozgás a mindennapjaikba, másrészt, és talán ez a legfontosabb, már pici koruktól kezdve szoros kapcsolat alakulhat ki köztük és az apjuk között. Az elképzelés már csak azért is szimpatikus, mert a kicsik a legtöbb időt az édesanyjukkal töltik, és végre itt az alkalom, hogy már a kezdetektől legyen egy igazi apás program is a napjukban. Ráadásul miközben apáék edzenek, az anyukáknak is jut idő kifújni magukat egy kicsit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top