Életmód

Birkák méhlepénye az új ránctalanító csodaszer

Újfajta, szokatlan módszert dolgozott ki az arc fiatalítására egy brit esztétikai sebész. A kezelés állítólag hatásosabb, mint a botox, de elég gusztustalan, és kell hozzá pár birka.

A birkák méhlepénye fiatalít

 

 Forrás: Daily Mail

A forradalminak kikiáltott kezelés során őssejtekből és birkák méhlepényéből készült kivonatot juttatnak a bőrbe. A készítmény képes újjáépíteni más sejteket, többek közt a fibroblasztokat, melyek a bőr feszességéért is felelősek.

A speciális kezelés egyelőre kizárólag egy londoni klinikán elérhető, az ára 600 font, azaz nagyjából 170 000 forint. A birkaplacentát a klinika Ausztráliából szerzi be.

 Maga a beavatkozás nagyjából 30 percig tart: a páciens arcára először érzéstelenítő krémet kennek, majd egy festőhengerhez hasonló, kis méretű eszközzel viszik fel és masszírozzák be a hatóanyagot a bőrbe. Ezt követően 12 órán át tilos az arcmosás. A kezelés jótékony hatásai nagyjából három nappal később kezdenek jelentkezni, két héten belül pedig látványosan csökkennek a ráncok és rugalmasabbá válik a bőr.

„Nem hittem volna, hogy ilyen nagyszerű lesz. Olyan, mintha 12 arcfiatalító beavatkozáson estem volna át egyszerre” – lelkendezett egy brightoni nő a Daily Mailben, miután kipróbálta a kezelést.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top