Életmód

Egyre szexisebbek az 50 feletti nők

Az 50 évnél idősebb nők mindössze harmadát tartja vissza manapság a trendi holmik viselésétől az életkora.

Egyre trendibben öltözködnek az 50 év feletti nők

Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

A brit Saga magazin felmérésében 4540, 50 és 74 év közötti nőt kérdeztek ki öltözködési szokásairól. Kiderült, hogy többségük előszeretettel visel olyan trendi ruhákat és kiegészítőket, amelyeket a nála 20-30 évvel fiatalabb nők is hordanak. Szeretik az ujjatlan felsőket, a maxiruhát, a farmert és a háromnegyedes nadrágot, minden ötödik megkérdezett rendszeresen hord leggingszet, közel 20 százalékuk pedig a mai napig is bikinit húz, ha strandra megy. A miniszoknyát és a „hasvillantós” topot viszont jellemzően már nem vállalják be.

A trendi 50 feletti nők példaképei az olyan örökifjú hírességek, mint Helen Mirren, Susan Sarandon, Jane Fonda, vagy épp Twiggy. „Többé már nem az élekor határozza meg a nők öltözködési stílusát. Azt akarják viselni, ami jól áll nekik”  – magyarázta Emma Soames, a Saga magazin főszerkesztője. A tanulmány szerint a nők kétharmada elsősorban az életstílusához igazítja az öltözködését, tízből négyen a testsúlyuknak megfelelően választanak, és mindössze 6 százalék válaszolt úgy, hogy számára mások véleménye a legmeghatározóbb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top