Életmód

Szex helyett törődésre vágynak a férfiak

A középkorú párok cáfolják a sztereotípiákat. Egy friss kutatás szerint ebben a korban a nőknek sokkal fontosabb a jó szex, mint a férfiaknak.

A nők szexre, a férfiak törődésre vágynak Az Indiana Egyetem kutatói több mint ezer, átlagosan 25 éve együtt élő 40 és 70 év közötti amerikai, japán, spanyol, brazil és német párt kérdeztek ki magánéletükről. A felmérés eredményei a kutatókat is meglepték, kiderült ugyanis, hogy ebben korosztályban a férfiak szerint a jó kapcsolat záloga sokkal inkább a gyengédség, a törődés és a megfelelő egészségi állapot, mint a kielégítő szexuális élet.

A nőknek ezzel szemben az évek múlásával egyre fontosabbá válik a szex, és a többségük ebben a korban elégedettebb is a szexuális életével, mint fiatalabb korában. A férfiak esetében viszont nem jellemző ez jelenség.

„Elképzelhető, hogy a nők azért érzik egyre kielégítőbbnek a szexuális életüket, mert az idők folyamán változnak az elvárásaik” – magyarázta a kutatás vezetője, dr. Julia Heiman a Daily Mail magazinban. Ezt a feltételezést támasztja alá az az eredmény is, miszerint azok a nők, akik 15 évnél rövidebb ideje vannak együtt partnerükkel, kevésbé elégedettek a szexuális életükkel, mint azok, akik ennél hosszabb időt töltöttek ugyanabban kapcsolatban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top