Életmód

Már megszülettek, akik 150 évig fognak élni

Ha az elmúlt néhány évben született gyermeked, elképzelhető, hogy ő lesz az első olyan ember, aki megéli majd a 150. születésnapját.
Már megszületett az ember, aki 150 évig fog élni Az elkövetkezendő húsz évben pedig világra jöhet  akár az a személy is, aki több száz évig él majd – legalábbis a vezető szaktekintélyként számon tartott brit gerontológus, Aubrey de Grey szerint. A tudós azt állítja, hogy néhány évtizeden belül az orvosoknak minden lehetséges eszköz a kezében lesz, amivel „gyógyítani” lehet az öregséget, így azoknak az embereknek életét, akiket a súlyos, halálos betegségek és balesetek elkerülnek, gyakorlatilag végtelen hosszúságúra lehet majd nyújtani.

Az öregség kezelésére őssejtterápiákat, génterápiákat, az immunrendszert stimuláló technikákat, illetve számos további, fejlett orvosi módszert alkalmaznak majd. Az embereknek rendszeresen kell majd „karbantartásra” járniuk. „Nem az  cél, hogy rossz egészségi állapotban lévő embereket tartsunk életben, hanem az, hogy megelőzzük, hogy az öregedés miatt betegedjenek meg” – magyarázta Aubrey de Grey.

Az emberek átlagos várható élettartama világszinten évente nagyjából három hónappal növekszik. A szakemberek számításai szerint 2030-ban nagyjából egymillió 100 évnél idősebb ember él majd a Földön. A történelem eddigi leghosszabb bizonyított élettartalmával rendelkező embere a francia Jeanne Calment volt, aki 122 évet és 164 napot élt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top