Életmód

Szex felsőfokon – A tantra művészete

A szexuális energia az egyik legősibb és legerőteljesebb forrás, amiből táplálkozunk – tartja a tantra. Ha ezt kiaknázzuk, nyitottabbak, harmonikusabbak és egészségesebbek is leszünk, miközben a szexuális gyönyör új dimenzióját élhetjük át.

Talán még sosem hallottunk annyit a bennünk áramló energiákról, csakrákról és a meditáció erejéről, mint manapság. Tudatosan élni, jelen lenni, az életnek minőséget adni – ezek az elvek a keleti filozófiákban ősidők óta jelen vannak. Mi, nyugati emberek azonban csak néhány éve fedeztük fel ezeket, például a tantrát.

Több mint szex
A tantráról először a minden képzeletet felülmúló orgazmus és a hosszúra nyújtott, lassú gyönyört ígérő szeretkezés juthat az eszedbe. Valójában jóval több ennél: egy életszemlélet, amelyben a szex csak eszköz a teljesebb, tudatosabb, boldogabb élet eléréséhez. „A tantra szó szerint szövedéket, fonalat jelent. Úgy képzeljük el,mint egy szövőszéket, amelyre az élet fonala van felfűzve. Sokféle szín és anyag áll rendelkezésünkre, amit felhasználhatunk. Az életünk ugyanígy tele van lehetőségekkel, és csak tőlünk függ, mennyire tesszük sokszínűvé – mondja Tatár Anikó tantraoktató. – A tantra arra tanít, hogy adjunk az életünknek isteni minőséget. Hogy boldogan, szorongások és félelmek nélkül éjünk. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha felfedezzük magunkban az »istent«. A tantrikus szeretkezés ebben segít: a hosszú, boldog ölelkezésben, a tökéletes egyesüléskor a nő istennővé, a férfi pedig istenné válik.”

Szex felsőfokon - A tantra művészete Lépj túl a határaidon!
Ha az életed részévé szeretnéd tenni a tantrát, érdemes részt venned egy kurzuson. Nem muszáj ezt a pároddal tenned, egyedül is ugyanúgy elsajátíthatod a technikákat, amelyeket aztán otthon, együtt gyakorolhattok. Az első dolog, amit megtanítanak, hogy találd meg a középpontodat. A legtöbben ezt elveszítették, kiléptek az egyensúlyukból, és szorongó, gátlásokkal teli életet élnek.

„Egy-egy hétvégi kurzuson jó félóra alatt eljuttatjuk oda az embereket, hogy képesek legyenek egymáshoz lépni, és megölelni egy idegent – mondja Tatár Anikó. – Ha ez sikerül, feloldódott egy blokk a szívükben, ami eddig megakadályozta őket, hogy befogadni és kapni tudjanak. Mivel a tantra a feltétel nélküli szeretetről szól, ezért szükséges ez a fajta nyitottság és bizalom a másik iránt.” A végső cél eljutni pároddal a tantrikus szexuális egyesüléshez, amit a kurzuson ruhában, imitálva mutatnak be.

Próbáld ki a pároddal!
Van néhány egyszerű gyakorlat, amelyet a kurzus elvégzése nélkül is kipróbálhatsz. Ülj a párod ölébe úgy, hogy egymással szemben vagytok. Ne figyeljetek semmi másra, csak a másik légzésére. Nézzetek egymás szemébe, tegyétek a jobb kezeteket a másik szívére, a bal kezeteket pedig a saját szívetekre. Képzeljétek el, hogy szívből szívbe lélegeztek. Amikor a párod kilélegzi a levegőt, te akkor lélegezd be. Képzeld el, hogy a szívéből a jobb kezén keresztül áramlik hozzád az energia, és te a szíveden és karodon át visszaadod. Így kialakul egy energiakör, egymásra hangolódtok, és meghittebb lesz az együttlét.

Szex felsőfokon - A tantra művészete Megtanítják, hogy milyen légző és meditációs technikákkal, jógapózokkal és egyéb gyakorlatokkal lehet elérni ezt az élményt. Add meg a módját!
Megszoktuk, hogy állandóan rohanunk, nincs időnk sem magunkra, sem egymásra, egy hosszú reklámszünetben pedig beiktatunk egy gyors numerát. A tantra nem erről szól.
„Csak úgy adhatunk az életünknek minőséget, ha jelen vagyunk. Ha odafigyelünk magunkra és
a másikra. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni. Már az is nagy dolog, ha terített asztallal várjuk a párunkat. Mindegy, mi az étel, a lényeg, hogy adjuk meg a módját az étkezésnek. Élvezzük az együttlétet, érezze a másik, hogy fontos nekünk. A tantrikus szeretkezés is egy szertartás, amire hosszan ráhangolódunk. Füstölőkkel, masszázzsal, egymás fürdetésével,
kenegetésével, finomságok falatozásával. Ezáltal maga az aktus is gyengédebbé, meghittebbé válik. Olyannyira eggyé válunk a másikkal, hogy átérezzük az érzéseit, az igényeit, anélkül hogy mondaná” – magyarázza Anikó.

A tantrikus szeretkezés egy szertartás, amire hosszan ráhangolódunk. Füstölőkkel, masszázzsal, egymás fürdetésével… Ezáltal maga az aktus is gyengédebbé, meghittebbé válik.”

A szex új dimenziói
A tantrikus szeretkezés során egészen új élményeket tapasztalhatsz meg. Nem baj, ha csak egyikőtök ismeri a titkát, automatikusan magával „húzza” majd a másikat is. „Ahogy a rítusokat végzed, levetkőzöd azokat a szerepeket, amelyeket a félelmek ültettek rád. Egyre közelebb kerülsz a párodhoz, és amikor egyesültök, már nincs »én« meg »te«, csak »mi« van, egy tökéletes egység, amiben mindkét fél önmaga lehet” – mondja Anikó. Az aktus végére nem fáradsz ki, hanem feltöltődsz energiával, másfajta tudatállapotba kerülsz. Olyan ez, mint egy páros meditáció. Tökéletesen kiüríted az elméd, elfelejted a problémáidat, és elveszel a másik ölelésében. „Kialakul körülöttetek egy burok, amiben mindketten otthon vagytok, de nem veszítitek el a személyiségeteket. Nemcsak a szex, hanem az egész párkapcsolat is jobb lesz ezáltal” – állítja a tantraoktató.

 Ahol még olvashatsz a témáról:
• Osho: Tantra – A lélekhez a szexualitáson
keresztül (Amrita Kiadó)
• Valerie Brooks: Tantrikus ébredés (Édesvíz Kiadó)
• Guillermo Ferrara: Tantrikus szexleckék
(Alexandra Kiadó)
• Philip Rawson: A tantra művészete
(Farkas Lőrinc Imre Kiadó)
• www.tantralap.hu
• www.tantra.lap.hu

Kozmikus orgazmus
A tantrikus szeretkezés több óráig, sőt akár napokig is eltarthat, ráadásul a kozmikus orgazmus is jóval hosszabb a hagyományosnál. „A titok az energiák tudatos áramoltatásában rejlik – avat be Anikó. – Ha hirtelen emelkedik meg az energiaszintünk, mint a hagyományos szeretkezésnél, akkor éppen ilyen hirtelen vissza is esik. A tantrában viszont légzéssel, izommozgatási technikákkal és vizualizációkkal olyan állapotba hozzuk az energiaközpontjainkat, a csakrákat, hogy az energia akadálytalanul áramolhasson. Csakráról csakrára tornázzuk fel egészen addig, amíg a középpontunkhoz, a szívcsakrához el nem juttatjuk. A szívcsakra semleges terület, sem a férfi, sem a női oldalunkhoz nem kötődik, és ettől válik kozmikussá az orgazmus. Mindenfelé áramlik az energia, mert megteremtődött az egyensúly önmagunkban.” Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy amikor elértek az orgazmus előtti pillanathoz, a tantra speciális technikáival átalakítjátok az energiát, és ezzel megemelitek energiaszinteteket. Olyan, mintha fellépnétek egy lépcsőfokra.
Ezután folytatódhat az aktus, anélkül hogy a férfinál erekciós probléma lépne fel. Miután háromszor elértetek az orgazmus előtti pillanathoz, és mindháromszor átalakítottátok az energiát, át lehet élni az egész testre kiterjedő gyönyört. Ez olyan finom, de mégis intenzív rezgést okoz az ember testében, amely meg is marad egy jó darabig. Az energia végighullámzik a testen, és minden területet feltölt.
„A kozmikus orgazmus gyógyít is, hiszen az életenergia minden szervhez eljut, és egészséges működésre készteti azokat – fűzi hozzá Anikó. – A lelki hatás pedig azonnal jelentkezik: mindenkinek kiül az arcára a kiegyensúlyozottság, a boldogság és a feltétel nélküli szeretet érzése.” |

„Mióta tantrázom, teljesen kicseréltek.” Eszter néhány hónapja elment egy tantrakurzusra. „Korábbi traumák miatt problémáim voltak a szexualitásommal, és ezeket akartam orvosolni a tantrával – meséli. – Bár eleinte nem voltam nyitott érzelmileg, végigcsináltam a tanfolyamot, és nem bántam meg. A tantra egy egész más látásmódot adott: megismertem önmagamat, szembesültem a félelmeimmel, és megtanultam, hogyan lehet ezeket feloldani. Amikor a kurzusra jártam, nem volt párkapcsolatom. Egyedül mentem, és egy olyan férfival gyakoroltam, aki szintén szólóban jött. Ma is ő a párom. Sokkal nyitottabb vagyok, mint a korábbi párkapcsolataimban. A szexuális problémáim megoldódtak, testileg, lelkileg is egészséges vagyok, és rengeteg pluszenergiám van.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top