Életmód

Uniszex viselet a klímával felszerelt dzseki

Kánikula idején a dzseki a legkevésbé sem tűnik praktikus viseletnek. Kivéve ezt a modellt…

Egy japán tervező, Hiroshi Ichigaya találmánya a kánikuladzseki. A ruhadarab hátuljában beépített légkondicionálók találhatók, melyek folyamatosan keringetik a levegőt a dzseki belsejében. A holmi a szervezet természetes hűtőrendszerének működését is segíti azáltal, hogy megkönnyíti az izzadság párolgását.

A ruhadarab ceruzaelemekkel vagy USB kábel segítségével hálózatról is működtethető, az elektromos berendezések a mosás idejére könnyedén eltávolíthatók a ruhadarabból. Férfiak és nők egyaránt viselhetik, mindenkin ugyanolyan lufiszerűen mutat. A kollekcióban a dzsekin kívül ing és overall is található. A tervező elsősorban azoknak ajánlja a holmit, akik olyan munkahelyen dolgoznak, ahol nincs légkondicionáló.

 
Meleged van? Viselj dzsekit!
 Kép: Daily Mail

 

A dzseki ára 11 000 japán jen, azaz nagyjából 26 500 forint. A gyártó idén nyáron legalább 40 000 darabot szeretne értékesíteni a légkondicionálós ruhákból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top