Életmód

Napi 39 perc megy el evéssel

Naponta összesen átlag 39 percet töltünk evéssel, de gyakran még eközben is mással vagyunk elfoglalva.

A reggelit 7 perc 20 másodperc alatt lezavarjuk, az ebédre 12 perc 49 másodpercet szánunk, a vacsorát pedig átlag 19 perc 9 másodperc alatt fogyasztjuk el – derült ki egy brit élelmiszer-ipari vállalat megbízásából készült kutatásból. A felnőttek háromnegyede számára az étkezés csupán szükséges rutinfeladat, melyet nem képesek értékelni, különösen pedig élvezni. Magyarországon nem találtunk hasonló kutatást, de valószínűleg hasonlóan kapkodóan esznek nagyon sokan.

Nem szánunk elég időt az evésreA megkérdezettek közel fele bevallotta azt is, hogy étkezés közben általában valami mást is csinál, például dolgozik, a neten szörfözik vagy tévét néz, és közben szinte észre sem veszi, hogy jóllakott. A válaszadók 78 százaléka szeretné, ha több ideje lenne, tízből kilencen úgy nyilatkoztak, hogy kifejezetten jó hatással van rájuk, ha nyugodt körülmények között, családi körben sikerül elfogyasztani egy vacsorát.

„Fontos, hogy legyen időnk az evésre, az ízek élvezetére, ez ugyanis hatással van az érzelmi és fizikai állapotunkra, sőt arra is, hogy hogyan teljesítünk a munkában” – magyarázta dr. Richard Woolfson pszichológus, a kutatás egyik vezetője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top