Életmód

Formázd a karod úgy, mint Kate!

Te is irigykedve nézed, ahogy Cambridge hercegnője az ujjatlan estélyi ruhákban formásan izmos karjaival feszít? Ha megcsinálod az ajánlott gyakorlatokat, hamarosan kezet foghatsz vele. De legalábbis nyugodtan integethetsz te is.

Kate Middleton nem egyszerűen vékony, rendszeresen megdolgozik azért, hogy formás idomai feszesek is maradjanak. Egy brit fitneszguru, Fred DeVito négy alapgyakorlatot ajánl, amelyekkel akár három hét alatt el is érheted a hercegnői izomtónust. Persze csak akkor, ha elég kitartó vagy, és legalább heti három-négy alkalommal végigcsinálod a tornát.

Fotó: shine.yahoo.com
Fotó: shine.yahoo.com

Hátraütés: bicepszre és tricepszre
Eszköz: 1,5–2,5 kilogrammos súlyok
Kiinduló helyzet: Állj csipőszélességű terpeszbe, a lábfejek maradjanak párhuzamosak. Hajlítsd be a térded, dőlj előre csípőből amíg szinte párhuzamos lesz a hátad a talajjal. Húzd be a hasad. Tartsd a súlyokat lógatva a vállad alatt, a tenyereid egymás felé nézzenek.
Gyakorlat: Húzd fel a súlyokat hajlított könyökkel az oldalad mellett, amíg a felső karod párhuzamos helyzetben lesz a talajjal. Ezután nyújtsd hátra a karodat anélkül, hogy a felső karod leengednéd. Ezután a sorrendet tartva térj vissza kiinduló helyzetbe.
Ismételd a gyakorlatot hússzor, és csinálj két sorozatot!

Párhuzamos felnyomás: bicepszre, tricepszre, mellre és hátra
Kiinduló helyzet: Térdelj a padlóra összezárt térdekkel, előrepréselt csípővel, behúzott hassal. A kezeidet tedd a padlóra a vállaid alá úgy, hogy az ujjak előre mutassanak és a könyököd maradjon az oldalad mellett, a karok egyenesen.
Gyakorlat: Hajlítsd be a könyöködet, az egész tested süllyedjen le, a könyököd maradjon a bordáid mellett.
Ismételd hússzor, és két sorozatot csinálj. Ügyelj a mozdulatok tempójára.

Fotó: shine.yahoo.com
Fotó: shine.yahoo.com

Bicepszgép: elülső karizmok feszesítése
Eszköz: 2,5–5 kilogrammos súlyok
Kiinduló helyzet: Húzd ki magad, állj terpeszbe, a lábfejek legyenek párhuzamosan, térdek enyhén behajlítva, has behúzva, alsó gerinctájék természetes tartásban. Tartsd a súlyokat tenyérrel felfelé, majd emeld fel a könyöködet 45 fokos szögben.
Gyakorlat: Emeld a súlyokat a vállaidhoz majd engedd vissza, de úgy, hogy a karod csak félig legyen nyújtva. Ne kapkodj, különben elveszíted a lendületet.
Hússzor ismételj, két sorozatot végezz.

Tricepszgép: hátsó karizmok szálkásítása
Eszköz: 4-5 kilogrammos súlyok
Kiinduló helyzet: Állj széles terpeszbe, kissé hajlított térdekkel, behúzott hassal. A súlyokat függőlegesen tartva emeld a karodat felfelé úgy, hogy a könyököd a füled mellett hajlítsd be és a súlyokat tartsd a fejed mögött.
Gyakorlat: Nyújtsd ki a karodat, de közben tartsd a könyöködet szorosan a füled mellett. Ismételd hússzor, két sorozatot csinálj.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top