Életmód

Betiltották a soványságot reklámozó pólót

A gyerekek egészséges fejlődésére ártalmasnak találták a Kate Moss-idézettel ellátott pólót.

Betiltották az anorexiát népszerűsítő pólót „Nothing tastes as good as skinny feels!”, azaz „Semmi sem olyan jó ízű, mint a soványság!” – ezt a Kate Mosstól származó mottót nyomtatta pólóira egy amerikai ruhamárka. A 10 év körüli kislányoknak készült ruhadarab hirdetése néhány napja bukkant fel az egyik brit internetes áruház honlapján, és szinte azonnal szemet szúrt az anorexia ellen kampányolóknak, akik panaszt tettek a reklámügyi hatóságnál.

„A szlogen a gyerekeket arra ösztönözheti, hogy egészségtelen kapcsolatot alakítsanak ki a saját testükkel és a táplálkozással” – fogalmazott az egyik panaszos.

A hatóság illetékesei jogosnak ítélték a panaszt és betiltották a hirdetéseket arra hivatkozva, hogy a termék olyan üzenetet közvetít, mely kárt tehet a gyerekek fizikai, szellemi és erkölcsi fejlődésében. Az érintett internetes áruház a döntés nyomán nem csupán a hirdetést, de magát a kifogásolt ruhadarabot is eltávolította kínálatából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top