Életmód

A férfiak hamarabb felismerik az igazit

Minden ötödik férfi esett már szerelembe első látásra, a nők viszont ennél óvatosabbak. Azt is nehezebben döntjük el, hogy ki passzol hozzánk.

A férfiak hamarabb felismerik az igazitA férfiak több mint felének az első randevú már elég ahhoz, hogy megérezze, ha a másik ideális társ lenne számára – derült ki egy brit kutatásból.

A megkérdezett nők közül ugyanakkor csak minden tizedik mondta, hogy megtapasztalta már a szerelmet első látásra, ráadásul a többségnek – saját bevallása szerint – legalább hat randevú kell ahhoz, hogy felismerje partnerében az igazit. Az eredmények tehát épp ellentétesek azzal az elképzeléssel, miszerint a nők sokkal könnyebben szerelembe esnek, mint a férfiak, illetve mindenkiben hajlamosak a nagy Ő-t látni.

Alexander Gordon pszichológus szerint azonban a jelenség oka az lehet, hogy a férfiak gyorsabban és „felszínesebben” döntenek a szerelem dolgában is, míg a nők jóval alaposabban mérlegelik a helyzet előnyeit és hátrányait.

A 3000 résztvevő bevonásával készült felmérésből kiderült az is, hogy az átlagos nő élete során csupán egyszer lesz igazán szerelmes, az átlagos férfi viszont legalább háromszor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top