Életmód

11 ok, amiért várjuk az őszt

Sokan vannak a nyármániások, de azért nem mindenki az. Van, aki nem élvezi, ha leolvad róla a ruha, és már várja az őszt. Még miért is?

11 ok, amiért várjuk az őszt1. Meghal az összes szúnyog
Halleluja. Bár az egyes szúnyogok élete nagyon rövid, mégis úgy tűnik, mintha egy-egy család pontosan májustól szeptemberig élne, ráadásul pont a mi lakásunkban. Aztán amikor a falon már számos szúnyogtetemmel vegyült sajátvér-tócsa díszeleg, egyszer csak eltűnnek, mi pedig végre alhatunk egy jót.

2. Van mit nézni
Ha már meguntuk a száraz, majdhogynem füstölgő kórókat az útszéleken, akkor szeptembertől örülhetünk: elkezdenek elszíneződni és lehullani a levelek. Az avarrugdosás, illetve garázdább formája, a száraz levelek széttaposása pedig még azoknak is visszaidézi a gyerekkort, akik nem különösebben szívelik az avar illatát.

3. Jó autóban ülni

Akár van klíma egy autóban, akár nincs, hőségben gyötrelmes utazni, mivel az autó műanyag részei szinte olvadoznak, és olyan szagot árasztanak, amilyet egyébként csak kémiai laborok közvetlen közelében várnánk. Mi pedig szép lassan megfőlünk. 

4. Közeleg az év legjobb napja
Sokaknak a karácsony az év legjobb napja. Ők amikor átállítják az órát, akkor már indíthatják is a visszaszámlálást. Akárhány évesek vagyunk, tudunk olyan lelkiállapotba kerülni, melyben már nem sok hiányzik hozzá, hogy ismét higgyünk a Télapóban és a Jézuskában.

11 ok, amiért várjuk az őszt5. Nem rémálom az alvás többé
Az egyszerűen nem fair, hogy nyáron már reggel ötkor besüt a nap. Ha nincsen hagyományos faredőnyünk, akkor teljesen esélytelen, hogy ne arra ébredjünk, hogy kiégeti a retinánkat a szó szerint értendő verőfény.

6. Megszűnik a barnaság-terror
Választanunk kell: inkább most leszünk rondák vagy később. Annál nagyobb disznóságot el sem tudunk képzelni, hogy minden nőre nézve kötelező az egészséges tejeskávétól a csokiig terjedő szín, azonban azt is folyton az orrunk alá dörgölik, hogy ettől viszont rákosak és ráncosak lehetünk.

7. Gyakrabban járnak a buszok
Úgyhogy további tíz percet alhatunk. Már ha szerencsénk van és nem a dugók miatt szívunk, amelyek viszont gyakoribbak, mint nyáron.

8. Nem kell meztelenül közlekedni
Egy pánt, és azon egy darab vászon vagy pamut, esetleg műszállepel. Ilyen a legtöbb női nyári ruha. Mivel ezekben nem az számít, hogy a ruha milyen, hanem csak az, hogy néz ki, ami kilóg belőle, elég gyorsan megelégeljük őket. Nem akarunk folyamatosan szinte meztelenül közlekedni!

9. Megint be lehet ülni a törzshelyre
Ahogy véget ér a nyár és mindenki visszatér Siófokról, lassan újra élet lesz a törzshelyeinken, és nem vagyunk folyamatosan szabadtéri megoldásokra kényszerítve, amelyek egyébként nem rosszak, de sajnos mindenhol egyformák, így elég unalmasak.

11 ok, amiért várjuk az őszt10. Lehet pasizni
A közhiedelemmel ellentétben ősszel jobb pasizni, mint nyáron.  Szeretjük, ha nem kell szörfdeszkákon osztozni és kínok kínjával összehangolni, hogy melyikünk melyik fesztiválra akar menni, és hogy Siófokon randizzunk-e, vagy inkább Füreden. Arról nem is beszélve, hogy nyáron a szex is olyan izzasztó, mint egy kiadós futás.

11. Lehet moziba és színházba menni és tévézni
Végre kiderül, hogy Berényi Miki és Balázs meghaltak-e a robbanásban. A színházak is kinyitnak, a mozik pedig nem mernek több ordenáré unalmas vígjátékot az arcunkba tolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top