Aki követi a naponta változó diétarendeket, tudja, hogy a kókuszolaj, az ötmarék, a telefonos és a tejes diéta mellé a burgonya alapú táplálkozás is egyre népszerűbb.
Napi két porció csökkenti a vérnyomást, fogyasztása pedig nem jár extra kilókkal. Persze nem a vajban, olajban fürdetett, öntettel locsolt formátumra gondolnak a táplálkozástudománnyal foglalkozók, hanem a főtt, és a héjában sült verzióra.
Ezt egy kísérlet is igazolta: a résztvevő alanyok többsége nemcsak túlsúlytól, de magas vérnyomástól is szenvedett; és vállalták, hogy egy hónapon keresztül a szakértői előírások alapján táplálkoznak: a már meglévő diétás étrendjük mellé ebédre és vacsorára napi hat-nyolc, golflabda nagyságú krumplit fogyasztanak. A burgonyát héjában sütötték meg, a vérnyomáscsökkentő, és számtalan egyéb hasznos nyomelem ugyanis a héjában található. Harminc nap után vérnyomásuk látványosan csökkenni kezdett, plusz kilókat egyik résztvevő sem szedett fel,a mit azzal magyaráznak, hogy a burgonya kalóriaszegény, mégis a jóllakottság érzetét adja.