nlc.hu
Életmód
Stressz – daganatos betegség – immunrendszer – gombák

Stressz – daganatos betegség – immunrendszer – gombák

A hosszú időn keresztül, tartósan fennálló stressz folyamatosan háttérbe szorítja, gyengíti az immunrendszert. Ezáltal nemcsak a fertőzésekre lesz fogékonyabb a szervezet, hanem a szüntelenül zajló sejtképződés során a szervezetben születő hibás sejtek, sejtalkotók észlelése, kiszűrése és eltávolítása sem lesz tökéletes. Így ezek a kóros sejtek életben maradhatnak, szaporodásnak indulhatnak, ami daganatos szövetburjánzáshoz vezethet.

Stressz - daganatos betegség - immunrendszer - gombák A tünetek miatti kivizsgálás során nyert diagnózissal szembesülni mellbevágó. A daganatos betegség tudata, a kiszolgáltatottság, az elmúlástól való félelem, a kilátástalanság és a bizonytalanság fokozzák a lelki terhet és a feszültséget, ami az immunrendszert még jobban elnyomja.

A megterhelő kezelések megélése, a kemoterápia és a sugárterápia mellékhatásai tovább gyengítik az immunrendszert, amely célzott, intenzív segítség nélkül már nem sok eséllyel száll szembe a daganattal.

Ennek a folyamatnak az ellensúlyozása, a stressz oldása, az immunrendszer elemeinek, sejtjeinek széles körű aktiválása döntő fontosságú a betegség kimenetele szempontjából.

Ideális immunerősítő az volna, amely széles spektrumban aktiválja az immunrendszert, intenzíven fokozza az immunvédekezést, nem segíti a daganat növekedését, és természetes biológiai forrásból származik. Mivel egyetlen hatóanyag sem ötvözi önmagában ezeket a tulajdonságokat, hatóanyagok kombinációja lehet a megoldás.

Stressz - daganatos betegség - immunrendszer - gombákA gyógyító gombák jótékony hatásai évszázadok óta ismertek. Prof. dr. Fachet József rákkutató, immunológus, az MTA doktora volt az első, aki bizonyította és leírta a gyógyító gombák immunrendszerre kifejtett hatását. Felfedezése új távlatot nyitott a nemzetközi kutatásoknak. A Lentinus edodes nevű gomba lentinán nevű poliszacharidájáról például nemzetközileg elfogadottan bizonyított, hogy „támogatja a természetes immunvédekezést”. Irodalmi adat van továbbá arról, hogy a rezveratrol nevű anyag fokozza a gombapoliszacharidák hatását. Mindezek alapján a különböző gombapoliszacharidák együttes alkalmazása megfelelne az „ideális” elvárásoknak. Annál is inkább, mert nem pusztítanak, hanem a szervezet saját védelmi erejét fokozzák.

Dr. Darnói Tibor

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top