Életmód

Rárajzolták Barbie idomait egy igazi nőre

Ütős fotón szemléltette a különbséget a lehetetlen arányokkal rendelkező Barbie baba és egy egészségesen telt, hús-vér nő között az amerikai O magazin.
Kép: O Magazine
Kép: O Magazine

A talkshow-k nagyasszonya, Oprah Winfrey által alapított magazin legfrissebb száma kiemelten foglalkozik a testképpel, illetve annak zavaraival.

Ezért készült a figyelemre méltó fotó is, melyen Katie Halchishick híres plus-size, vagyis egészségesen telt modell látható ruhátlanul, kezében egy szintén meztelen Barbie babával. A modell testén futó szaggatott vonalak a Barbie baba valószínűtlen testarányait jelölik.

„Nem lehetsz egészséges személyiség, és nem reménykedhetsz abban, hogy a gyerekeid azok lesznek, ha minden alkalommal felsóhajtasz, amikor végignézel a saját testeden, ha megeszel egy süteményt, vagy ha megpillantasz egy agyonretusált modellt egy plakáton… Tégy azért, hogy olyan nő légy, aki szereti a testét. Mert minden lépés, amit önmagad megszeretése felé teszel, az a cseppnyi kis önbizalom olyasmi, amit továbbadsz majd a lányaidnak és mások lányainak, és a világ jobb hellyé válik tőle” – írja a fotót kísérő írásban Amy Bloom regényírónő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top