Életmód

20 fokos szögben áll a tökéletes mellbimbó

Plasztikai sebészek megtervezték a – szerintük legalábbis – abszolút tökéletes női mellet.
Kép: dailymail.co.uk
Kép: dailymail.co.uk

A kutatás vezetője, Patrick Mallucci és plasztikai sebész kollégái a The Sun című brit bulvárlapban rendszeresen megjelenő félmeztelen fotókat tanulmányozták hónapokon át, méghozzá szigorúan matematikai szempontból. A bulvárlap tematikus rovatába kizárólag természetes mellekkel rendelkező lányok fotója jelenhet meg, szigorú női szerkesztő válogatása alapján.

A vizsgálat során Malucci és csapata egy számítógépes program segítségével elemezték a mellek méretét, arányait és a mellbimbók elhelyezkedését, végül pedig előrukkoltak a tökéletes női mell modelljével. Eszerint a mellbimbó vonalában meghúzott vonal fölé kell esnie a mell 45 százalékának, míg alá a maradék 55 százaléknak. A felső rész egyenes vagy finoman homorú, az alsó rész domború, a mellbimbó pedig ideális esetben 20 fokos szögben áll.

Malucci doktor rendszeresen találkozik olyan páciensekkel, akik elégedetlenek a mellnagyobbító műtétük eredményével. A kutatás célja így elsődlegesen az volt, hogy a százalékos arányok ismeretében a plasztikai sebészek minél pontosabban dolgozhassanak, és csökkenjen az elrontott műtétek száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top