Életmód

Így vasaltok ti!

Házimunka? Életünk véget nem érő kötelessége, szabad perceink megsemmisítője. Nem ismerek egy nőt sem, aki szeretné. De ha már csinálni kell, csináljuk egyedien! Hisz' a mondás is úgy tartja: "Ahány ház, annyi szokás." Akarom mondani, vasalási szokás.

Maximalista

Nála a vasalás a vasárnap délutáni sziesztától a késő esti szupermoziig tart. Anyag szerint kiválogat, gőzöl, hőfokszabályoz. Kisujjából kirázza a család ruhatárának vasalási útmutatóját, kezdve a gyerek pamuttrikójától egészen az apuka nyakkendőjéig. Egy biztos, az ő kezei közül csak makulátlan állapotú göncök kerülnek ki!

Elfoglalt

Nem vasal, vasaltat! Szűkös időbeosztása mellett nem engedheti meg magának, hogy olyan apróságokkal foglalkozzon, mint a kisimult ruházat. De mivel igénye van a tökéletes megjelenésre, ezért mindig jól bevált bejárónőjét vagy egy vasalószolgálat szakértő kezeit hívja segítségül.

Nagyfőnök

Ő is vasaltat, csak épp ingyen.  Mivel a párkapcsolatában ő hordja a nadrágot, a legkellemetlenebb feladatokat inkább kiadja a „csendestársnak”. Míg az ura dolgozik, ő szívesen olvas női magazinokat, néz szappanoperát vagy megy el kocogni.

Konzervatív

Nem vette észre, hogy beköszöntött a XXI. század. A nagymamájától örökölt, szigorúan gőzölésmentes segédeszköze évek óta jó szolgálatot tesz neki, kényes ruháinak védelme érdekében anyagpelenkát használ. Vasalás közben szívesen hallgat retroslágereket vagy Kossuth rádiót.

Így vasaltok ti!Álmodozó

Gyakran szenvednek sérülést a keze alatt simuló darabok. Kalandozó fantáziáját nem köti le a házimunka, mi több, felesleges időtöltésnek tartja, ezért unaloműzésképp szappanoperákban vagy jövője tervezgetésében merül el.

Intelligens

Olyan vasalót használ, ami hatékonyan dolgozik, s egyben rengeteg időt megspórol használójának. A gép saját hőmérsékletét folyamatosan – a minden textíliának megfelelő – 130 °C-on tartja, így nem kell a beállítással bajlódni.

Egyikben sem ismertél magadra? Valószínűleg csak azért, mert ebben is egyedi vagy.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top