Életmód

Vékonyabb 7 éves lányánál az anorexiás anyuka

Ránézésre legfeljebb a saját lánya tinédzser nővérének tűnik a 26 éves édesanya.
Maisy és Rebecca

Maisy és Rebecca

Kép: dailymail.co.uk 

Az anorexiás nő, Rebecca Jones 155 centis testmagasságához mindössze 32 kiló. Ez kevesebb, mint 7 éves lánya, Maisy súlya, ő ugyanis már 37 kilót nyom.

Az anyuka szinte csak és kizárólag leveseken, pirítóson és energiaitalokon él, a kislányt viszont normálisan táplálja, és nem tagadja meg tőle az édességeket, rágcsálnivalókat sem. Büszkén visel egyforma gyerekruhákat lányával, és bár a külső szemlélő számára egyértelmű, hogy az anyuka vékonyabb, ő kövérebbnek látja magát Maisynél. Az ilyen eltorzult testkép gyakori az evészavarokban szenvedőknél.

Rebecca 11 éves kora óta küzd evészavarral, melyet a szülei válása indított el nála. Előbb 95 kilóra hízott, majd 13 évesen koplalni kezdett, és újabb két év alatt 50 kilósra fogyott, felnőttkorára pedig a súlya 40 kiló alá csökkent. Maisy apját 19 évesen, az egyetemen ismerte meg. Mivel azt hitte, kóros soványsága miatt nem tud teherbe esni, ezért igencsak megdöbbent, amikor az orvos közölte vele, hogy várandós. A nő a terhessége alatt sem evett eleget, csoda, hogy egyáltalán ki tudta hordani a gyereket, és különösen az, hogy a baba egészségesen született. 

A kislány mostanra tisztában van azzal, hogy anyukája táplálkozási zavarban szenved és ezért olyan vékony, a maga módján pedig mindent megtesz, hogy változtasson ezen: ha például csokoládét vagy süteményt kap, azt mindig megpróbálja megosztani az édesanyjával.

Rebecca rendszeresen jár orvosi vizsgálatokra és folyton figyelmeztetik, hogy híznia kell, mert extrém alacsony súlya miatt gyakorlatilag folyamatos életveszélyben van. A nő azonban saját bevallása szerint egyszerűen képtelen rendesen enni, ugyanakkor retteg, hogy nem láthatja majd felnőni a lányát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top