Életmód

Beszól, ha habzsolsz: itt a beszélő tányér

Rád szól, illetve illedelmesen megkér, hogy egyél lassabban, ha azt érzékeli, hogy túl gyorsan fogy az étel a tányérodról. Fogyókúrázókon tesztelik az új csodakütyüt.
„Egyen lassabban, kérem!”
Fotó: dailymail.co.uk

Új fegyverrel szálltak harcba brit orvosok az elhízás ellen: a beszélő tányérral. A szerkezet egy mérlegre szerelt tányérból és egy kis képernyős számítógépből áll, amely grafikusan mutatja az evés sebességét. Ha a tányér használója gyorsabban eszik az optimálisnál, egy hang is figyelmezteti, hogy lassítson le. A képernyőn pedig időnként megjelenik egy emlékeztető üzenet: „Nem érzi még tele magát?”

A svéd szerkezet 1500 fontba (500 ezer forintba) kerül, és a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat legújabb akciója keretében több száz, túlsúlyos család sikeres fogyókúrájához fog hozzájárulni. A szakemberek úgy gondolják, meg kell tanítani a túlsúlyos embereknek, hogy lassabban egyenek, hiszen az segít nekik a teltség érzékelésében is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top