Életmód

Fogyókúrás rágót fejlesztenek

Egy amerikai orvoscsoport az étvágyat csökkentő, és ezáltal a fogyást segítő rágón dolgozik.
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A fogyókúrás rágó előállításának ötlete évek óta foglalkoztatja a szakembereket, olyannyira, hogy a világ több egyetemén is kísérleteznek vele. Úgy tűnik, hogy a legtovább a Syracuse Egyetem kutatócsoportja jutott, akik a héten közleményben tudatták: megtalálták azt a hormon-vitamin kombinációt, mely kordában tartja az étvágyat, és akár egy rágógumi segítségével is a szervezetbe juttatható.

A megoldás kulcsát szerintük egy hormon jelenti, amely evés hatására szabadul fel szervezetben, minél több kalóriát fogyasztunk, annál több termelődik belőle. Ha viszont mesterséges módon visszük be a szervezetbe, akkor evés nélkül is csökkenti az étvágyat.

A tesztek eredményei azt mutatták, hogy ezt a hormont úgy lehet a leghatékonyabban a véráramba juttatni, ha B12-vitamint használnak „szállító járműként”. A szakemberek elképzelése szerint hormon-vitamin kombinációt tartalmazó rágógumi rágása közben a fogínyen keresztül szívódhatna fel az étvágycsökkentő anyag.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top