Életmód

Szeress, beszélj, házasodj!

A Nők Lapja Psziché legfrissebb számában a barátságé, az öleléseké és a boldog párkapcsolaté a főszerep. Olvasd el Akovács Éva főszerkesztő köszöntőjét.

Szeress, beszélj, házasodj! Néhány tény: a) tovább élnek a házas férfiak, mint az agglegények, b) a magányos emberek immunrendszere gyengébb, c) a stabil érzelmi kapcsolatban élő nők kilencszer kevésbé hajlamosak daganatos megbetegedésre. Melbourne-i kutatók a magány és az egészség összefüggéseit vizsgálták. A szingliség mítosza, a menő, egyedül élő férfi imázsa rögtön repedezik, ha az egészség szemszögéből nézzük az életét. Az orvosok szerint nem kell hozzá feltétlenül szerelem, hogy ne legyünk egyedül, elég egy olyan barát vagy családtag, aki valóban közel áll hozzánk, odafigyel ránk, aki megölel, kérdez, és jelen van az életünkben. Ami a kutatásban nem szerepel, ám a pszichológus felhívja a figyelmünket rá, hogy az bizony nem elég, ha családban él valaki, a szeretetet el is kell fogadni. A problémáinkról beszélni kell valakinek, bármilyen nehéz is nyitni, nem lehet egy életen át az „erős vagyok, nincs szükségem senkire” szerepet játszani, mert beteggé tesz. Kiváló alkalom lesz erre a közelgő ünnep, fel lehet hívni azt, akiről rég nem hallottunk, meglátogathatjuk, akit év közben nem volt időnk, megölelhetjük, akit rég zártunk a karjainkba. Merjünk szeretni. És ne csak azért, mert jót tesz az egészségnek.

Szeress, beszélj, házasodj! A legfrissebb Nők Lapja Psziché tartalmából:

  • Barátság extrákkal – Szex szerelem nélkül
  • Mit árul el  a szemünk?
  • Veszedelmes viszonyok – avagy a férfi-nő barátság kockázatai
  • Buddha és a szerelem – Beszélgetés Ole Nydahl lámával a boldogságról
  • Mitől vonzó a férfi és mitől a nő?
  • Hosszú és boldog párkapcsolat?
  • Amikor nem jön össze a baba…

Ha előfizetnél a magazinra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top