Életmód

Bámulatos változás: 250 kilóról fogyott le a tinilány

Három év alatt testsúlyának több mint felétől szabadult meg a fiatal lány, aki bebizonyította: semmi sem lehetetlen, ha az ember igazán elszánt.

A húszéves Natalie Strawn gyermekkora óta szenvedett a túlsúlytól. Tulajdonképpen a barátok hiánya miatt kialakult depresszió miatt evett folyamatosan, így hatodikos korában már 150 kilogrammot nyomott. Ahogy nőtt a súlya, egyre durvább zaklatások érték az iskolában. Amikor végigment a folyosón, zsírosbödönnek csúfolták, amikor a strandon látták, bálnának. 17 évesen több mint 250 kilót nyomott, ami még 177 centiméteres magasságához is extrém volt. Nehezére esett a járás, és vezetni sem tudott megtanulni, mert egyszerűen nem fért be a kormány mögé.

A fiatal lánynak végül elege lett, és elhatározta, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét, ezért csatlakozott egy fogyókúrás klubhoz, ahová hetente eljárt. Közben videós blogban dokumentálta az eseményeket. Elmondta, hogy a diétát azért tudja viszonylag könnyen tartani, mert semmit nem vontak meg tőle, csak a mennyiségre kell odafigyelnie.

Közben tornázni is elkezdett, ami kezdetben lehetetlennek tűnt. „Csak akkor tudtam elkezdeni edzeni, amikor már 45 kilótól megszabadultam. Az első aerobik 18 percig tartott, de mondhatom, az volt életem leghosszabb 18 perce. Nem kaptam levegőt és izzadságban úsztam” – meséli Natalie.

Natalie és édesanyja nemrég egy amerikai tévéműsorban
Natalie és édesanyja nemrég egy amerikai tévéműsorban
Fotó: abcnews.com

A három éve tartó fogyókúra során a lány összesen 130 kilót fogyott, és még 45-öt szeretne. A fogyásban édesanyja, Rita segít neki, aki nemrég maga is sikeresen szabadult meg 45 kilótól. A lány azt tervezi, hogy az iskola után táplálkozási szakértőként dolgozik majd a fogyókúrás klubjánál, mert úgy gondolja, az ő példája sokakat bátoríthat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top