Életmód

“Mérték-képző” – szülők a padban a függőségek ellen

A kulcs a mértékletesség: hogyan bulizz, igyál, élj úgy, hogy sose veszítsd el a fejed? Aki nem akarja, hogy a függőségek uralkodjanak rajta, jól teszi, ha követi a Kék Pont programjait.

A www.holahatar.hu weboldalon elérhető, szülőkhöz szóló életvezetési tanácsadó program jóvoltából a Kék Pont Alapítvány stábja novemberben originális programmal jelentkezett.

Az nlcafe.hu oldalon is közzétett felhívás alapján a szenvedélybetegségek megelőzése iránt érdeklődő, önként jelentkező szülőket az alapítvány szakemberei egy félnapos, kiscsoportos formában megrendezett képzéssorozaton fogadták a Krétakör budapesti, Gönczy Pál utcai bázisán.

A szokatlan, meglepetésekben gazdag helyszín a „családi fészket”, a gyerekek és felnőttek közös otthonát szimbolizálta. A nap során az otthon különböző színterein (konyha, nappali, hálószoba, gyerekszoba, illetve éjszakai parti helyszíne) a részt vevő szülők és a szakemberek a mértékletesség-függőség témájának legizgalmasabb aspektusait dolgozták fel. Többek közt foglalkoztak a serdülő és fiatal felnőttek alkoholfogyasztásának gyakorlati problémáival, a „bulizás”, az internethasználat és a szexualitás érzékeny kérdéseivel.

A praktikus vonatkozásokat összefüggésbe hozták a szülők által közvetített minták szerepével és a szülő-gyerek kapcsolat jellemzőinek jelentőségével. Kiemelték a bizalmi viszony megőrzésének feltételeit, a hitelesség és a kommunikáció kölcsönösségének fontosságát. A képzést a szülők örömmel fogadták, és visszajelzéseik alapján a „Mérték-képző” felismerésekben és élményekben gazdag, szemléletformáló programot jelentett számukra.

Ha szeretnéd megnézni a képzésről készített összefoglaló filmet, itt és itt megteheted, ha pedig szeretnéd megismerni a szülőknek összeállított életvezetési tanácsadó program részleteit, látogass el a www.holahatar.hu oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top