Életmód

Szexválságban a férfiak

Egyre többet hallunk olyan férfiakról, akik feszült életmódjuk miatt elveszítették érdeklődésüket a szex iránt. A legújabb statisztikák szerint minden ötödik párkapcsolatban vannak ilyen jellegű problémák.

A férfiaknál a munkahelyi és pénzügyi stressz a két legjelentősebb libidócsökkentő tényező. Az egzisztenciával kapcsolatos félelmek együtt járnak az önbizalom csökkenésével, ami könnyen a szexualitás kárára mehet.
Ha párod vágya jelentős zuhanórepülésbe kezdett az utóbbi időben, ne ess kétségbe… próbáld ki ezt a három lépésből álló programot, ami egykettőre helyrehozhatja szexuális életeteket.

1. Beszélgetés
Ha férjednek vagy barátodnak a munkahelyi stressz miatt nincs kedve a szexhez, ne sértődj meg. Ha egy férfinak az érzelmeiről kell beszélnie, sokszor még feszültebb lesz. Biztosítsd támogatásodról, de ne követelj tőle semmit. Tedd világossá számára, hogy akkor is vágysz a fizikai közelségére, ha a szex ki is marad éppen.

2. Bátran mondj nemet!

Minél tovább tart a szexmentes időszak, annál nagyobb a feszültség a pár tagjai között. Próbáld meg száműzni a szexet egy hónapra! Így közelebb kerülhetsz párodhoz, és olyan romantikus élményeket élhettek át, amelyhez nem feltétlenül van szükség testiségre.

3. Az érintés ereje
Egyes kutatások szerint a masszázs növeli a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin és dopamin szintjét, ugyanakkor csökkenti a kortizol nevű stresszhormon jelenlétét a szervezetben. Masszírozd meg párodat hetente legalább kétszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top