Életmód

Eltörött a gyomorgyűrű, mégis lefogyott az elszánt anyuka

Egy kétgyermekes anyuka lehetetlennek tartotta, hogy segítség nélkül karcsúsodjon, ezért gyomorgyűrűt rakatott be. Le is fogyott, csak nem a gyűrűtől.

A 47 éves, widnesi Karren Knight – akinek testsúlya elérte a 140 kilót – éveket töltött diétázással, de hiába. Végül a gyomorgyűrű mellett döntött, és úgy tűnt az beválik: az 1,2 milliós beavatkozást követően csökkenni is kezdett a súlya. Negyven kilót adott le, mire csaknem két évvel a műtét után az orvosok megállapították, hogy a gyűrű elengedett, sosem működött megfelelően, és Karren csak saját magának köszönheti a fogyást.

 
Karren a fogyókúra előtt...
Karren a fogyókúra előtt…
 
... és után
…és utána

„Azt gondoltam, ez lehetetlen, hiszen éveket töltöttem diétával és semmi sem használt. Folyton ördögi körbe kerültem, és azt hittem, csak műtéttel lehet segíteni rajtam. Egy nap, amikor a testvéremnek panaszkodtam, ő azt javasolta, hogy találjak valamilyen hobbit magamnak, ami segít elfelejteni az evést. Ekkor kezdtem el a zumbát. A súlyom hamarosan csökkenni kezdett, de akkor még meg voltam győződve róla, hogy a gyomorgyűrűnek köszönhetően” – mondta el nemrég Karren.

Amikor kiderült, hogy a gyűrű nincs a helyén, Karrennél korrekciós operációt hajtottak végre. Ezután további 50 kilót fogyott. Azóta is rendszeresen edz, sőt ma már zumbaoktatóként másokat is a mozgásra buzdít. Azt mondja, a zumba azért vált be neki, mert vidám és szórakoztató, hiszen a mozdulatok közben az ember sokkal inkább érzi azt, hogy táncol, mintsem azt, hogy keményen edz.

Karren és zumbaoktató társai
Karren zumbaoktató társaival
Fotók: dailymail.co.uk

„Azt hittem, a műtét segítségével könnyen lefogyok majd, de rájöttem, csak elhatározás kérdése volt, és az, hogy megtaláltam a számomra élvezetes mozgásformát. Mindenkinek azt tanácsolom, gondolja meg, mielőtt hasonló beavatkozásra szánja el magát” – nyilatkozta a kétgyermekes anyuka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top