Életmód

Miért vagyunk oda a rosszfiúkért?

Szigorú tekintet, biztonságot ígérő izmok, penge arcél – egy friss kutatás szerint ezek a vonzó férfi ismérvei azokban az országokban, ahol rossz a közbiztonság.

Hétről hétre napvilágot látnak olyan kutatási eredmények, melyek a vonzó férfi tulajdonságait foglalják össze. Olvashattunk tanulmányt arról, hogy a szomorú, kutyaszemű pasik érezhetik magukat előnyben, ha a nőkért folyó küzdelemről van szó, míg más kutatás az erős, határozott, apáskodó férfiak malmára hajtotta a vizet.
Egy egészen friss, az Economist című lapban összefoglalt tanulmány ezúttal a rosszfiúknak kedvez. Egy walesi egyetemi kutatás szerint ugyanis azokban az országokban, ahol kifejezetten rossz a közbiztonság, ahol magas a bűnözések, gyilkosságok száma, ott a penge arcél, a szúrós tekintet, a „rosszarcúság” az igazán csábító a nők számára. A durva környezet, a biztonság hiánya ugyanis arra készteti a gyengébb nem tagjait, hogy olyan férfit válasszanak maguk mellé, akik – látszólag legalábbis – minden körülmények között képesek megvédeni őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top