Életmód

Soha nem vesz fel rövid ujjút a bigott anyuka

Az asszony nem akarja, hogy a férfiak egy darab húsként tekintsenek rá, ezért mindenhová állig-csuklóig felöltözve jár.
Lillian La Mantia
Lillian La Mantia

A 34 éves brit családanya, Lillian La Mantia nem csupán kivágott vagy épp miniruhákat nem hord, de még olyan holmit sem hajlandó felvenni, aminek az ujja a könyökénél rövidebb – nem, még nyáron sem. Sminkre vagy hajfestésre pedig még csak nem is gondol. Mindezt nem csak saját megelégedésére, hanem ezzel kampányol, mert szeretné, ha minél több nő követné a példáját.

Mindennek nem vallási oka van, az asszony nem muzulmán vallású. „Számomra a visszafogott öltözködés a tiszteletről szól. Önmagam, a férjem és más emberek tiszteletéről. Nem akarom, hogy a férfiak egy darab húsként tekintsenek rám” – magyarázta egy brit lapnak adott nyilatkozatában.

Lillian szerint a ruhák arra valók, hogy takarjanak és melegen tartsanak, s hozzátette, hogy komoly nehézségek árán tud csak készen beszerezni olyan holmikat, melyek megfelelnek a maga által felállított öltözködési szabályoknak. Főleg jótékonysági és használtruha-boltokban vásárol, de saját maga is varr.

Azt mondja, hogy a férje is osztja az értékrendjét, és egyáltalán nem szeretné, hogy divatosabban vagy kihívóbban öltözködjön. Ezenkívül úgy tapasztalta, hogy más férfiak is nagyobb tisztelettel tekintenek rá, mint a többi nőre. „Úgy öltözködöm, mint egy hölgy, és az emberek erre azzal reagálnak, hogy úgy is bánnak velem, mint egy hölggyel” – fogalmazott az asszony.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top