Életmód

Férfias testnél is fontosabb a szép arcbőr

A markáns, férfias arcvonások helyett a nők az egészséges bőrre voksolnak, ha párválasztásról van szó. Legalábbis egy új kutatás szerint.
Fotó: nottingham.edu.my
Fotó: nottingham.edu.my

Az egészséges bőrszín jobban vonzza a nőket, mint a férfias külső. Legalábbis ez derült ki egy nemrég elvégzett felmérésből, amelyet a Nottingham Egyetem pszichológusai végeztek. A kutatócsoport kaukázusi és fekete afrikai férfiak arcképét értékeltette azonos származású nőkkel, akik egyértelműen azt a férfit találták vonzóbbnak, akinek szép, arany árnyalatú volt az arcbőre. A férfias vonások egyértelműen kevesebb pontot kaptak.

„A vonzó arcszínt az egészségünk befolyásolja – különösen a színes antioxidánsok, az úgynevezett karotinpigmentek, amelyeket a gyümölcsökből és zöldségekből nyerünk táplálkozásunk során. Ezek a karotinoidok az immunrendszerünkre és a szaporítószervekre is jó hatással vannak, vagyis növelik a termékenységet” – nyilatkozta a kutatócsoport vezetője, dr. Ian Stephen, aki szerint a nők ösztönösen választják az egészséges férfit. A szakember szerint a felmérés megerősíti, hogy azért is érdemes odafigyelni a táplálkozásunkra, mert az közvetve kihat a sikeres családalapításra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top