Életmód

Pucér Arc-projekt: két hónapig smink nélkül éltek

A két nő még a dezodorról és a szőrtelenítésről is lemondott a kísérlet idejére.
Molly Barker
Molly Barker

Az 51 éves Molly Barker és a 27 éves Caitlin Boyle február 1-jén indította el a Pucér Arc-projektet, melyet tegnap fejeztek be, sikerrel.

A két amerikai nő két hónapra nem csupán a sminkről mondott le teljesen, de nem használtak illatszereket, hajformázókat, nem szőrtelenítettek, nem lakkozták a körmeiket, de nem viseltek ékszert vagy magas sarkú cipőt sem. Csak és kizárólag tisztálkodtak.

A projektről rendszeresen tudósítottak blogjukban, a kísérlet végeztével pedig a végkövetkeztetéseket is levonták. Mindkét nő arról számolt be, hogy az arcának jót tett a sminkmentes életmód. „A bőröm szebb, mint valaha” – írta Boyle. „Természetes pír van az orcáimon, nincs szükségem pirosítóra” – így Barker. Nehezen viselték viszont a szőrtelenítés és a dezodor hiányát, és arra jutottak, hogy a dezodor sokkal inkább higiéniai, mintsem szépészeti termék.

Caitlin Boyle
Caitlin Boyle

Maga a tapasztalat mindkettejük számára felszabadító volt és növelte az önbizalmukat. „A szexisség és az önbizalom belülről fakad” – fogalmazott némileg közhelyesen Boyle.

A kísérlet során nagyjából 150 dollárt – azaz nagyjából 32 000 forintnak megfelelő összeget – spóroltak. Menet közben több mint 30 nő csatlakozott hozzájuk.

Most, hogy lejárt a két hónap, mindketten örömmel térnek vissza az illatszerek és a borotva használatához, Boyle újra sminkeli magát, Barkernek viszont annyira bejött a sminkböjt, hogy ezután is csak különleges alkalmakkor festi majd ki az arcát. 

Te meddig bírnád ki smink, illatszerek és szőrtelenítés nélkül? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top