Életmód

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Miért fontos, hogy kapcsolatban éljünk? Mi történik azzal, akit épp a szerelem érzése zár börtönbe? A legfrissebb Nők Lapja Pszichében többek közt a társfüggőség témáját jártuk körül.

Hogyan tudnék élni nélküled…
Azt mondják, a szerelem szárnyakat ad. Ám van, amikor épp ez a felemelő érzés zár minket börtönbe. Történetünk szereplői társfüggőségük tükrén át sok mindent megtanultak önmagukról, és ma már büszkén állítják, képesek egyedül is boldogan élni.
Tamássy Zsófia írása

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába! Teszt – Feladod magad egy kapcsolatért?
Boldog vagy a párod mellett, vagy csak félsz kilépni az ismeretlenbe? Mindig te sérülsz a viszonyaidban? Nehéz kérdések ezek, de most kiderülhet az igazság, ha őszinte leszel tesztünk kitöltésekor.

Miért fontos, hogy társad legyen?
Mindannyian párra vágyunk. Kérdés, milyen szándékból. Épp az az ember kell nekünk, akire rátaláltunk, vagy csak maga a társas állapot? Ha el tudjuk fogadni, hogy a másiknak is lehetnek titkai, és joga van a szabadsághoz, esélyünk nyílik a boldog párkapcsolatra – Popper Péter ezt vallotta.

4+1 módszer, hogy a saját lábadra állj
Utánajártunk, milyen lehetőségek közül választhatsz, ha a társfüggőség jeleit észleled magadon, és változtatni szeretnél a kialakult helyzeten.
Jakab Kriszta írása

Legyőztem a pánikbetegségem
Dávid alig volt 23 éves, amikor az első szorongásos roham rátört. Másfél hónap múlva már öngyilkos akart lenni, hogy a félelmeitől szabaduljon. Végül a gyógyulást választotta: saját erőből, saját(os) terápiával.
Kovács Nóra írása

Mérgelődés helyett méregtelenítés
Ha szinte mindennap morcosan ébredsz, sokszor fáj a fejed, a hasad, és nincs erőd megmozdulni se, akkor itt az ideje egy tisztítókúrának. Így megszabadulhatsz a szervezetedben felhalmozódott méreganyagoktól. A böjt szellemileg és lelkileg is megtisztít, sőt a felesleges kilókat is leadhatod.
Sándor Heléna írása

Ellopott életek
A neten chatelve, blogot olvasva legtöbbször fogalmunk sincs, ki van a túloldalon. Ez mindaddig nem is jelent problémát, amíg csak egy új könyvről vagy receptről cserélünk véleményt. De mit történik, ha mélyebb, érzékenyebb témákról esik szó? Felmerül bennünk a kérdés, vajon kinek szolgáltatjuk ki magunkat, és az nem él-e vissza a bizalmunkkal?
Zimre Zsuzsa írása

Apának lenni 20, 40 és 60 évesen
Ha családalapításról van szó, számtalanszor odadörgölik az orrunk alá: ketyeg a biológiai óránk. De vajon a férfiaké nem? Három kispapával beszélgettünk, hogy koruk mennyire befolyásolja szorongásaikat, vágyaikat, örömeiket a gyerekkel kapcsolatban.
Kovács Nóra írása

Méltósággal megöregedni
Magyarországon több mint kétmillió időskorú ember él. Jó esetben semmi bajuk, talán csak egy kicsit itt-ott fáj nekik, vagy magas vérnyomás gyötri őket némi szívpanasszal. Ám ha gondozásra szorulnak, és az orvos szerint otthonban lenne a legjobb nekik, akkor kezdődik a kálvária.
Zimre Zsuzsa írása

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top